Fosti si actuali cursanti de la Fotografie au petrecut un weekend de neuitat intr-un mic colt de rai, la poalele Muntilor Piatra Craiului, inconjurati de peisaje superbe, intr-o atmosfera calda si relaxata. S-au imortalizat momente, s-au legat si s-au reinnodat prietenii, s-au acumulat cunostinte si s-au realizat fotografii spectaculoase, sub atenta indrumare a trainerului Bogdan Zop si a fotografului de wild life, Tiberiu Stefan.


 3-zile-de-poveste-Tura-Foto-by-Atelierele-ILBAH-50

 


„Tura foto organizata in Parcul National Piatra Craiului a fost un eveniment inedit pentru Atelierele ILBAH, cat si pentru mine ca trainer de fotografie. Am incercat sa ofer participantilor ocazia de a experimenta fotografia de natura (peisaj animale) asa cum o fac fotografii consacrati. Ne-am trezit dis de dimineata pe intuneric, la 4:30 si am urcat in satul Magura, un loc splendid, ce ofera la fiecare colt, peisaje incredibile, povesti traditionale si binenteles ocazii perfecte pentru fotografii reusite. Am strabatut in lung si in lat satul Magura, mergand pe jos aproximativ 14km, ne-am odihnit la o masa campeneasca traditionala, in mijlocul naturii, iar noaptea tarziu am incercat sa surpindem spectacolul stelar. Participantii binenteles ca nu au scapat de sfaturile mele si ale colegului meu, Tiberiu Stefan, fiind la fiecare pas alaturi de ei. Inainte de plecare, ne-am asezat pentru ultima data la masa si am comentat si dezbatut rezultatele, iar din faptul ca majoritatea deja doresc sa organizam cea de-a doua tura foto rezulta ca aceasta experienta a fost un real succes!” – Bogdan Zop, trainer Fotografie, Atelierele ILBAH


Intre 2 fotografii reusite…1000 de momente frumoase impreuna


 

Surprinderea unui peisaj spectaculos nu implica doar incadrarea si realizarea propriu-zisa a fotografiei, ci un întreg proces. De la descoperirea unor locații unice, la idei de cadre originale, plus o intreaga aventura pentru a ajunge la locul potrivit, la momentul potrivit. Pentru ca asta am vrut sa le oferim unor oameni talentati, care impartasesc aceeasi pasiune: o aventura frumoasa in natura, incununata de noi informatii si multa, multa practica!

Totul pentru a le completa bagajul de cunostinte deja acumulat in urma Cursului de Fotografie si de a le imbogati portofoliile cu imagini impresionante, cu care sa se poata mandri. Si…suntem de parere ca am reusit tot ce ne-am propus! De la astrofotografie si expuneri lungi, la tehnica light-painting si pana la fotografia de peisaj si de portret in lumina naturala, toate astea presarate cu sfaturi din partea a doi fotografi profesionisti si dezbateri asupra rezultatelor obtinute. Desigur, n-aveau cum sa lipseasca mancarea romaneasca traditionala in varf de munte si un foc de tabara demn de imortalizat!

Multumim trainerului Bogdan Zop si fotografului Tiberiu Stefan pentru indrumarea oferita pe parcursul acestei frumoase calatorii, multumim tuturor participantilor si….abia asteptam sa ne revedem la urmatoarea!

 


Vino si tu la Cursul nostru de Fotografie:

3-zile-de-poveste-Tura-Foto-by-Atelierele-ILBAH-51