La Atelierele ILBAH, experienta pe care o au oamenii care ne treg pragul este foarte importanta, si incercam mereu se le depasim asteptarile. Acest lucru nu se refera doar la calitatea cursurilor si a informatiilor primite, dar si la oportunitatile pe care le oferim cursantilor, inca din timpul cursului.

Astfel, trainerii nostri de la cursurile de Wedding Planner si Decorator Floral si-au unit fortele, pentru a oferii cursantilor de la Wedding Planner o experienta unica si interesanta: perspectiva unui florist in organizarea unei nunti.

In cadrul cursului de Wedding Planner, sustinut de catre Izabela Gontaru, cursantii au avut ocazia sa inteleaga detalii importante din munca unui florist, de la Natasha Maxim, trainerul cursului de Decorator Floral din Bucuresti.

Natasha a impartasit din experienta ei de peste 20 de ani in domeniul decoratiunilor florale, iar Izabela a adaugat din experienta ei in organizarea nuntilor. Impreuna, trainerii Atelierele ILBAH au creat o experienta frumoasa pentru cursanti, dar si una de invatare.

Cursantii au afllat despre diversitatea in materie de aranjamente florale, preturile pietei, au invatat bune practici in formarea de colaborari noi si in mentinerea celor vechi, au primit sfaturi cheie pentru organizarea din ziua evenimentului. Mai mult, din experienta celor doi traineri, au invatat cat de important este sa stii sa cum sa reactionezi la cerintele clientilor, si importanta feedback-ului.

In continuare, va prezentam 11 Tips&Tricks pe care un Wedding Planner trebuie sa le stie in organizarea nuntii perfecte, si in coordonarea cu Designerul Floral, pe care le-am invatat de la trainerii nostri.

11 Tips & Tricks

  1. Este bine ca un Wedding Planner sa aiba maxim 3 floristi cu care sa colaboreze, pentru a garanta disponibilitatea in ziua evenimentului.
  2. Alegerea acestora va fi una bine gandita, deoarece Wedding Planner-ul trebuie sa aiba incredere in furnizorii sai si sa stie exact de ce sunt acestia capabili, pentru a nu exista neplaceri in ziua evenimentului sau chiar in etapa de organizare.
  3. Wedding Planner-ul trebuie sa trimita Designerului Floral un moodboard, realizat in functie de cerintele mirilor.
  4. Se recomanda probe chiar si in domeniul florilor. Acestea trebuie facute cu cel putin 2 luni inainte de eveniment, pentru ca mirii sa aiba timp sa se decida si sa faca eventuale modificari asupra design-ului.
  5. In designul floral, pentru o nunta, totul porneste de la buchetul miresei. Apoi, urmeaza lumanarile si buchetul nasei, aranjamentele de la locatie (centerpiece-urile de pe mese, prezidiu, etc.), terminand cu accesorii (cocarde, butoniere, coronite) si, eventual, cu alte servicii precum arcade sau photo corner.
  6. In trecut, regula era ca toate buchetele si aranjamentele sa se asorteze. Astazi, aceast lucru nu mai este necesar. Daca se respecta tematica si culorile nuntii, intr-un fel sau altul, elementele nu vor fi discrepante.
  7. Este foarte important ca Wedding Planner-ul si Designerul Floral sa se sincronizeze in ziua evenimentului. Toate aranjamentele trebuie realizate la timp, inainte de sosirea invitatilor, cu atat mai mult daca acestea trebuie transportate, de exemplu, de la biserica la restaurant, si avand in vedere ca Wedding Planner-ul va avea mai multe lucruri de organizat la locatie.
  8. Cea mai simpla metoda de plata este direct de la miri, catre florist, Wedding Planner-ul fiind doar o persoana de legatura, care nu se va implica in acest proces.
  9. Nici Wedding Planner-ul, nici Decoratorul Floral nu iau decizii. Ei sugereaza, isi expun parerile, prezinta regulile teoretice, dar decizia finala ramane a mirilor.
  10. Feedback-ul este un lucru foarte important, in orice afacere. In acest caz, Wedding Planner-ul poate cere feedback mirilor atat pentru sine, cat si pentru Decorator Floral, si ii poate da feedback acestuia.
  11. Clientul perfect a fost la un alt eveniment la care ai lucrat. Ti-a vazut munca si i-a placut atat de mult incat s-a hotarat ca doreste sa colaboreze cu tine pentru evenimentul tau. Va avea incredere in tine sa livrezi un serviciu la fel de calitativ. Astfel, este important ca Wedding Planner-ul sa se implice in fiecare eveniment pe care il organizeaza, pentru ca poate fi o oportunitate pentru gasirea de noi clienti.

Ziua nuntii trebuie sa fie intotdeauna perfecta, si este datoria Wedding Planner-ului sa se asigure ca acest lucru se intampla. Wedding Plannerul este cel care va prezenta conceptul de nunta furnizorilor, si se va asigura ca acesta se respecta.

Designerul Floral este unul dintre cei mai importanti furnizori, alaturi de locatie, fotograf si videograf, si este important ca Wedding Planner-ul sa inteleaga macar o mica parte din aceast domeniu, pentru a putea organiza evenimentul si din acest punct de vedere.

Sfaturi pentru dezvoltarea colaborarii dintre un Wedding Planner si un Designer Floral (1)

Wedding Planner la Atelierele ILBAH

Te asteptam la cursul nostru, daca vrei sa inveti cum sa realizezi o nunta de nota 10! De la cunoasterea clientilor si a povestii lor, crearea conceptului de nunta, arhitectura si scenografia evenimentului, pana la detaliile nuntii, precum stylingul mirilor si trendurile momentului, dar si coordonarea din ziua evenimentului si alegerea colaboratorilor, cursul de Wedding Planner te va purta prin toate colturile acestui frumos domeniu. Timp de patru săptămâni vei lua parte la un curs interactiv, plin de informatii, si vei fi inconjurat de alti cursanti care iti impartasesc pasiunea. Poti urma cursul nostru de Wedding Planner din orice colt al lumii, Online Live!

Sfaturi pentru dezvoltarea colaborarii dintre un Wedding Planner si un Designer Floral (1)

Decorator Floral la Atelierele ILBAH

Un aranjament floral este mai mult decat o alaturare de diferite flori. Pentru a crea o adevarata opera de arta, trebuie sa sti regulile clasice de scara si proportii, dar si indicatiile pentru de realizarea aranjamentelor pentru fiecare tip de eveniment. In cadrul cursului nostru vei invata recoltarea, conditionarea si diverse metode de pastrare a florilor, tehnici esentiale de insarmare, vei afla informatii despre furnizori si producatori. Cel mai important lucru este ca vei invata toate aceste lucruri intr-un curs de Decorator Floral axat pe practica, unde la fiecare sedinta vei fi inconjurat de flori proaspete!

Sfaturi pentru dezvoltarea colaborarii dintre un Wedding Planner si un Designer Floral (1)