Bucharest Fashion Week 2015 – Young Designer on Stage Fashion Competition 

Vrei sa iti prezinti colectia semnata de tine pe podiumul Bucharest Fashion Week 2015? Inscrie-te la concursul organizat de Atelierele ILBAH & Fashion TV. Respectand traditia, Atelierele ILBAH va participa pentru a treia oara la Bucharest Fashion Week 2015, de data aceasta la Winter Edition, eveniment ce va avea loc in intervalul 1-6 Decembrie 2015, in frumoasa locatie Ambasad’Or.

afis-Bucharest-Fashion-Week-young-designer-competition-Atelierele-ILBAH-2

Arata tuturor ceea ce poti!

Iti oferim sansa sa te lansezi ca designer in industria modei din Romania! Alege sa participi si tu la concursul organizat de Atelierele ILBAH, ce are ca scop promovarea tinerelor talente pe marele podium al modei.

Exclusiv destinat cursantilor si absolventilor Atelierele ILBAH, acest concurs in parteneriat cu Fashion TV, va fi o rampa de lansare a 3 designeri ce isi doresc o cariera de succes in moda.

Ajuns la editia a XXIV-a, Bucharest Fashion Week este cel mai mare eveniment de moda organizat in Romania, in cadrul caruia peste 30 de designeri romani si straini vor prezenta ultimele lor colecții.

Bucurestiul se va transforma timp de o saptamana in capitala modei, unde nume mari ale industriei nationale si internationale vor pasi pe podium.

Asadar, daca iti doresti sa fii chiar tu tanarul designer Atelierele ILBAH care isi va prezenta colectia la Bucharest Fashion Week – Winter Edition 2015, iata regulile pe care trebuie sa le urmezi pentru a intra in concurs.

Regulamentul concursului:

  • Fiecare designer trebuie sa creeze o colectie unitara, demna de a fi prezentata pe podium, de preferat pentru sezonul toamna/iarna.
  • Colectia unitara va trebui sa contina 10 tinute vestimentare, dintre care, dupa desemnarea castigatorilor, 5 dintre ele vor fi materializate in produse finite de podium.
  • Fiecare designer va preda un moodboard (pagina de atmosfera, care sa contina elementele de concept ale colectiei, ce vor putea fi concretizate in tinute de podium), alaturi de planse cu schitele artistice/crochiuri de moda ale intregii colectii (cele 10 tinute vestimentare); desenele tehnice nu sunt obligatorii, insa realizarea lor va oferi o imagine completa asupra colectiei
  • Inscrierea se face la sediile Atelierele ILBAH din Bucuresti sau din Ploiesti.
  • ATENTIE! Concursul este unul de concept si creatie! In prima faza piesele vestimentare nu se vor realiza in format fizic, ci doar la nivel de idee. Materializarea tinutelor se va realiza doar de catre cei 3 castigatori – care vor concepe o mini-colecte de 5 piese vestimentare demne de a fi prezentate pe scena BFW.

*Inscrierea in concurs se face prin completarea formularului de inscriere si achitarea numerar a taxei de participare la unul dintre sediile Atelierele ILBAH.

Un lucru este foarte important: cei 3 castigatori vor avea suportul tehnic din partea specialistilor nostri pentru realizarea primei lor colectii! Atelierele ILBAH vor pune la dispozitie castigatorilor Atelierul de Croitorie, indrumare si asistare din partea trainerilor de specialitate Atelierele ILBAH, dar si consiliere din partea trainerului de design vestimentar Mirela Diaconu.

 

Calendarul concursului:

[list style=”cross”]

  • Perioada desfasurare concurs – 26 septembrie – 26 octombrie 2015
  • Deadline-ul inscrierii la sediu – 17 octombrie 2015
  • Predarea planselor la sediu – 26 octombrie 2015
  • Jurizarea si desemnarea castigatorului – 27 octombrie 2015
  • Realizarea colectiei pentru prezentarea Bucharest Fashion Week – 27 octombrie – 29 noiembrie 2015[/list]

Jurizarea se va realiza la sediul Atelierele ILBAH, alaturi de specialisti ai domeniului, reprezentanti FashionTV Romania si designeri autohtoni, care ii vor desemna pe cei 3 castigatori Young Designer ce isi vor prezenta colectia pe podiumul Bucharest Fashion Week 2015 – Winter Edition. Asadar sansele tale sunt triple, pentru ca anul acesta avem 3 castigatori, 3 designeri care vor pasi pe podium!

Cu siguranta ti-am trezit interesul pentru concurs! Daca nu esti inca 100% convins ca trebuie sa participi, te invitam sa urmaresti minunatele colectii pe care cursantii Atelierele ILBAH le-au prezentat in primavara acestui an la Bucharest Fashion Week – Spring Edition 2015.


Esti la cativa pasi distanta de podiumul Bucharest Fashion Week – Winter Edition 2015! Iata clipul ultimului eveniment Bucharest Fashion Week la care am participat. La anul vom scrie articole despre tine!