Buna ziua dragii nostri absolventi ai cursului de Design Interior organizat de Atelierele ILBAH! Asa cum v-am promis dupa finalizarea cursului vom organiza diferite workshop-uri tematice. Workshop-ul cu nr. 9 by arh. Miruna Ardelean, organizat de Atelierele ILBAH este inedit, pentru ca va avea o tematica aparte, special gandita si adaptata cerintelor din zilele noastre: Conversii functionale si amenajare de spatii in cladiri cu istorie pastrand caracterul arhitectural.

Ne plimbam mereu pe strazile orasului si privim in jurul nostru. Poate ca ar trebui sa fim mai atenti, mai responsabili la tot ce e in jurul nostru si sa fim mai educati. Sa privim, sa analizam si sa intelegem mai bine contextul arhitectural, urbanistic. Sa invatam sa protejam mediul, sa cautam locuri frumoase, imagini frumoase, sa ne prezervam arhitectura, cladirile si astfel consider ca nu ne vom pierde identitatea ca neam.

Daca nu ne educam sa intelegem mediul in care traim, sa prezervam cat mai mult elementele ce au o poveste, o istorie ne pierdem incet incet memoria locuirii noastre si vom uita treptat cine suntem. Conversiile functionale sunt transformari in diverse tipologii de cladiri, sau remodelari a unor functiuni initiale in altele noi gasind atribute actual implementabile in contemporaneitatea pe care o transversam.

Asadar, va astept  intr-o poveste noua in lumea frumosului si ale amenajarilor de interior, cu noi subiecte ce fac parte din cerintele timpului prezent. Arh. Miruna Ardelean

WORKSHOP CONCURS

Asa cum v-am obisnuit de fiecare data, ne dorim sa fie mai mult decat un workshop – l-am transformat intr-un concurs cu premii speciale care vor fi anuntate in timpul conferintei! O dupa-amiaza plina de surprize si invitati speciali care ne vor introduce in lumea frumoasa a design-ului interior si nu numai, in lumea arhitecturii de calitate.

Veti invata timp de o zi 10 pasi pentru a intelege cum prezervam valoarea arhitecturala, ambientala dar si totul despre coversiile functionale in prezent.


Invitatii speciali ai acestui eveniment sunt:

– arhitect specialist restaurare Saverio Renda
– interior designer & co-founder „Idei si Culori” Hermina Simionescu

Mai jos este afisul workshop-ului de unde veti afla mai multe detalii referitorare la locul de desfasurare si premiul special acordat castigatorului. Va lasam pe voi sa descoperiti!

workshop-restaurare

 

Tema:

  • Proiect Conversie functionala The Ark Bucuresti

Program workshop:

  • Partea I: 12:00-13:30

Internship alaturi de profa in cadrul Centrului de Creatie Atelierele ILBAH, Str. Romulus, n. 4, Bucuresti

  • Partea a II-a: 14:00-15:00 

Invitati speciali, care va vor vorbi despre memoria locuirii, a apartenentei si identitatii arhitecturale a unui loc, cladiri sau un intreg context vorbind despre schimbare dar, in acelasi timp si prezervare/pastrare, evolutie si continuitate.

Durata workshop:

  • Start: Sambata – 12.11.2016
  • Stop: Sambata – 03.12.2016 – predarea planselor se va realiza in format fizic/printat pana la ora 20:00 la sediul Atelierele ILBAH din Bucuresti, si ora 12:00 la sediul Atelierele ILBAH din Ploiesti.
  • Jurizare: Luni – 05.12.2016
  • Expozitie de proiecte  in cadrul Galei Atelierele ILBAH 2016

Piese obligatorii:

  • 2 moodboard-uri A2 – cu proiectul de amenajare a unei conversii functionale – ce vor fi predate in format fizic la sediul Atelierele ILBAH, pe carton mouse/de tipul planselor pe care le-ati prezentat la examen

IMPORTANT!

  • Concurentii sunt obligati sa pastreze anonimatul planselor participante la concurs. Fiecare participant isi va stabili un cod de 3 CIFRE si/sau LITERE, cod care va fi trecut pe plansa de concurs, si inscris ulterior in tabelul de predare al planselor.

Taxa de participare:

  • 250RON/persoana
  • Se va achita numerar la sediul Atelierele ILBAH de Luni pana Vineri, intre orele 10:00 – 20:00 si Sambata, intre orele 10:00 – 17:00
  • Va recomandam o inscriere ferma la acest workshop/concurs, deoarece locurile sunt limitate!
  • Data limita de achitare a taxei de participare este Vineri 11.11.2016 ora 20:00.

 Pentru orice fel de intrebari si detalii legate de acest workshop nu ezitati sa ne contactati.

pr@ateliereleilbah.ro sau +40 729 397 806