Asa cum v-am promis dupa finalizarea cursului de baza, vom organiza diferite workshopuri tematice. Al 6-lea workshop organizat de Atelierele ILBAH este realizat „in deplasare” – pe sit-ul proiectului propus pentru studiu de caz – PLOIESTI – Gradina EDEN.

Amenajarea terasei unui restaurant este o arta in sine si de foarte multe ori succesul depinde de imagine. Clientii se vor intoarce mereu intr-un loc in care atmosfera le este pe plac si in care elementele de design, forma de prezentare, detaliile, personalul si meniul functioneaza intr-o deplina armonie.

WORKSHOP CONCURS – cum il numit noi de fiecare data, ne dorim sa fie mai mult decat un workshop si l-am transformat intr-un concurs cu premii pentru oameni speciali! O dupa-amaiza plina de surprize si cunostinte noi care ne vor introduce in lumea frumoasa a designului interior, a Spatiilor Publice – de tip Gradina culturala/Terasa.

Veti invata cei 10 pasi importanti pentru amenajarea unei tersase a unui restaurant, dar si implementarea acestora in cadrul proiectului de amenajare pe care il aveti de realizat, alaturi de profesoara voastra, Arh. Miruna Ardelean, si client, pe care il veti avea invitat la workshop. De asemenea, veti obtine informatii pretioase despre modalitatile de branding ale unui spatiu public: logo, identitate, etc.

Designul interior si amenajarea corecta a unei terase tin foarte mult de specificul restaurantului. Intotdeauna trebuie sa avem un brief clar, incepand de la context si pana la suprafata alocata fiecarei subfunctiuni in parte. Circulatiile care deservesc zonele, designul de mobilier de exterior integrat si atmosfera unitara care trebuie sa ne deconecteze de stresul cotidian si sunt la fel de importante pentru a face un client fericit, dornic sa se intoarca in acel spatiu.

Invitati speciali si membri ai juriului acestui workshop/concurs:

– arhitect florist – trainer Cristina Dumitrache

– lector univ. dr. Sorina Petra – Facultatea de Horticultura

– architect Miruna Ardelean – managing partner Class Concept & Trainer Atelierele ILBAH

– Mugurel Pipos – manager/administrator club Koshin/terasa Eden – in calitate de client al spatiului propus spre amenajare.

Detalii importante:

– Viitoarea terasa EDEN din Ploiesti va purta semnatura designerului castigator. Tema de proiectare o veti primi in cadrul workshopului.

– Terasa va fi deschisa unui public special, de aceea va trebui sa propuneti un concept mai amplu de amenajare, care sa se potriveasca si pentru seri de concert vioara, violoncel, stand-up comedy in gradina, expozitii de arta ale designerilor autohtoni, etc.

– Gradina este a unei case vechi cu motive traditionale, care trebuie puse in valoare;

– Vor fi apreciate materialele naturale si reutilizarea pieselor existente deja.

Program workshop: 

SAMBATA 04.04.2015

15:00-18:00 – WORKSHOP

*Veti primi brieful de tema/concurs pentru a analiza corect spatiul ce urmeaza a fi amenajat, aplicand cei 10 pasi invatati alaturi de Miruna pentru o amenajare perfecta a unei terase.

Durata concursului:

Start: Sambata – 04.04.2015

Stop: Miercuri – 22.04.2015 – predarea planselor se va realiza in format fizic/printat (suport rigid), pana la ora 19:00, la sediul Atelierele ILBAH din Bucuresti sau Ploiesti.

Anuntare castigatori: Sambata – 25.04.2015

Expozitie de proiecte: Participantii vor primi ulterior pe mail detalii referitoare la data, locul si ora exacta a expozitiei, proiectele se vor expune dupa deschiderea terasei pentru publicul din Ploiesti.

 Piese obligatorii:

– 1 MAXIM 2 moodboard-uri A2 – cu proiectul de amenajare a gradinii conform temei.

 Locul de desfasurare:

Gradina Eden – PLOIESTI

Adresa: Strada Stefan cel Mare, nr. 23, PLOIESTI, PRAHOVA

Castigatorul va avea sansa de a-si implementa proiectul de amenajare a terasei EDEN din Ploiesti.

Va asteptam sa invatam impreuna cele mai eficiente solutii pentru o amenajare care se respecta si care vine in intampinarea beneficiarilor restaurantului, dar si a clientilor finali!

 

workshop6-miruna-ardelean