#Creativo de Toamna, cea de-a 4-a editie, a oferit celor prezenti la eveniment oportunitatea de a da o sansa creativitatii. Sutele de participanti care au trecut pragul #Creativo au avut parte de numeroase surprize si premii. Acestia au putut participa in weekend-ul 11-12 noiembrie 2017, la peste 40 de ateliere de cusut, drapaj, desen, croitorie, retusuri, croit dupa tipare si 6 conferinte sustinute de elitele din domeniul modei, fashiondesign, dar si blogging & vlogging. De asemenea, in cadrul evenimentului,  au fost prezente constant demonstratii de broderie si cusut realizate cu ajutorul celor de la Brother.


Conferintele #Creativo au strans peste 800 de participanti unici!


Prima conferinta marca #Creativo a fost sustinuta de Florin Dobre, Mirela Diaconu, Silvia Serban si Dorin Negrau, alaturi de Bianca Ionita, in calitate de moderator. Conferinta a dezbatut subiectul: Design OUT OF THE BOX. Identitate prin design necoventional, iar intrebarile dinamice venite din partea publicului au stabilit principalele directii ale discutiei. Limitele unui design neconventional cat si principalele avantaje si dezavantaje au fost doar cateva dintre subiectele abordate in cadrul conferintei de design.

Cea de-a doua conferinta denumita Blogging and Vlogging for brands and personal branding i-a avut in centrul discutiei pe Andrei Vulpescu, Oana Tache si Silvia Postolatiev. Dialogul dintre acestia a fost antrenat de Ines Turturica, iar principalele puncte ale discutiei au fost importanta construirii unui content potrivit si orginal precum si principalele diferente intre blogging si vlogging.

Ziua de sambata, 11 noiembrie, s-a incheiat cu ce-a de-a treia conferinta, moderata de Luiza Toboc, numita BRODERIE- Pasiune si Afacere. Primi pasi catre succesSilviu Ciobanu si Daniel Minea au surprins participantii cu demonstratii de broderie realizate cu ajutorul masinilor de cusut automatizate. Acestia au fost invitati sa participe activ la discutie, cei doi speakeri oferind modele diverse de broderii spre a fi analizate si explicate.

Cea de-a doua zi dedicata oamenilor creativi incepe in forta alaturi de Doru Voichita si Cristian Burcea. Start-Up and Succeed. Financing Opportunities for Start-Ups/BT Mic/ Burcash,  a fost conferinta adresata antreprenorilor si celor care doresc sa isi deschida propriul business. Participantii au reusit in cadrul acestei discutii sa preia informatii actualizate despre piata financiara si domeniul bancar precum si diverse sfaturi de imbunatarire a propriei afaceri.

Razvan Valceanu conduce mai departe panelul de discutii in cadrul celei de-a cincea conferinte, BACKSTAGE of Fashion Industry. Provocari, lectii invatate si decizii inspirate ale antreprenorilor, alaturi de Lucian Diaconu, Radu Moldoveanu, Vlad Iliescu, Dan Coanda si Armina Popescu. Cum ne comunica si denumirea acestei conferinte, punctele centrale ale discutiei au fost provocarile, lectiile si deciziile pe care cei 5 speakeri au trebuit sa le ia pe parcursul carierei lor.

Evenimentul #Creativo, organizat de Atelierele ILBAH, nu se putea incheia altfel decat cu o Lectie de Design, moderata de arh.  Miruna Ardelean. Roger Pop, Ana Codau, Cora Constantinoiu, Simona Farcas si Flavia Scinteanu au subliniat in cadrul ultimei conferinte de duminica principalele aspecte privind designul interior si ce presupune mai exact conturarea unor spatii arhitecturale.

 


 Atelierele #Creativo au provocat si au starnit interesul celor curajosi


Cei curajosi, care au participat la atelierele #Creativo, nu au plecat acasa doar cu o amintire placuta, ci si cu un articol confectionat chiar de mainile lor. Tombola #Creativo nu a lipsit nici editia aceasta, premiile fiind in valoare de peste 4500 de Euro.

Atelierele de croit dupa tipare  au provocat participantii sa realizeze un articol vestimentar utilizand mai multe tipare puse la dispozitie de catre organizatori. Acestia au decupat si aranjat materiale pentru a realiza un produs finit alaturi de un trainer specializat. Cei de la atelierele de croitorie au luat contact cu cunostiintele de baza ale meseriei si a instrumentului de lucru: masina de cusut.  Pentru cei talentati la desen, s-au organizat si ateliere specializare in arta croiului si a schitelor, elemente de care un designer vestimentar nu se poate lipsi.

La aceasta editie #Creativo a fost prezent si atelierul de drapaj, ce presupune construirea unui articol vestimentar direct pe un manechin reglabil. Provocarea a fost acceptata de sute de participanti, care au fost gata sa isi pune mintea si mainile la contributie pentru a crea o rochie inedita, doar cu ajutorul unor bolduri si fasii de material textil.

Pentru cei care mereu s-au confruntat cu dorinta de a-si modifica singuri hainele, a fost organizat atelierul de retusuri. Sub indrumarea trainerilor, participantii au putut invata mai multe trucuri rapide si practice pentru a-si repara sau reface articolele vestimentare.

Croiala unui sacou elegant barbatesc vine intotdeauna cu mai multe provocari. Despre acest subiect, Anghel Constantin si Simona s-au ocupat la atelierul de Men’s Tailoring, unde s-au realizat demonstratii live ale intregului proces de croire si alegere a tesaturilor.

Ultimul atelier organizat de #Creativo a fost coordonat de Mirela Diaconu, trainer in cadrul scolii Atelierele ILBAH. Acesta a fost o lectie deschisa despre design vestimentar, unde cei curiosi au putut afla mai multe despre noile tendinte in moda si proiectele trainerului.

Oops...
Slider with alias ateliere creativo 2017 not found.

 


 #Creativo sprijina nonconformistul si unicitatea!


Unul dintre momentele speciale ale evenimentului a fost aparitia membriilor „The Ministry of Elegance” si ‚,Malagamba Bucurestiului’’ .  Proiectul care reuneste cele mai reprezentative prezente feminine din diferite domenii de activitate, precum: muzica, moda, film, teatru, fotografie, arhitectura, design si PR, are ca scop demonstrarea publicului larg importanta rafinamentului si stilului vestimentar personal. Creativitatea, atitutinea si pe de alta parte, viziunea, sunt principalele caracteristici care definesc membrele grupului ,,The Ministry of Elegance”.  Acestea si-au facut aparitia sambata, 11 noiembrie,  la Clubul Social de Cusut si Brodat, insipirand astfel prin tinuta lor spiritul urban modern.

Familia iubitorilor de moda si design, a fost intregita duminica, o data cu aparitia membriilor din ,,Malagamba Bucurestiului’’ . Acestia doresc sa renasca curentul malagambist al perioadei interbelice printr-un  stil vestimentar unic, boem si indraznet. La #Creativo am vazut moda masculina adusa la un alt nivel, barbati cu o identitate unica care au reusit sa prezinte un curent dandy bucurestean.

Creativo-toamna-2017-atelierele-ilbah-design-vestimentar-croitorie-fashion-broderie-malagamba


 #Creativo este deja la a 4-a editie! Clubul Social de Cusut si Brodat devine un punct de referinta in domeniul Modei din Romania…


Evenimentul a fost organizat de Atelierele ILBAH, Brother, CusutsiBrodat.ro si TipareDeCroitorie, alaturi de colaboratorii: Evian, Martini, Jagermeister, Dom’ Profesor, True, K’dor Flowers, Beauty One, Mirela Diaconu,  Razvan Valceanu, UBI KUBI, Metal Creativ, Dare to Rug, Fabrix si Anghel Constantin. #Creativo a fost sustinut de Banca Transilvania. Multumim partenerilor: Primaria Capitalei, ARCUB si PRYM!

Parteneri  Media? Femeia.ro, Acasa.ro, eva.ro, 9am News, umblat.ro, Radio Guerrilla, Dialog Textil, Burda International, Creative Class, Vulpescu, Famost, Povestea Casei, oanatache.ro, Naked Brands, H2RO, DivaHair, Dorin Negrau, Presa in Blugi, Denis Radu, Suburban Magazine, Bucharest Style, Barbosul.ro, StilMasculin.ro, BusinessTexin, Gabriela Simion, The Socialite, I am Arina, InStilulMeu.ro, City Vision Magazine, Revista Atelierul, Social Agenda, Sunday PR Magazine!

Va asteptam in numar si mai mare la cea de-a 5-a editie #Creativo de Primavara 2018!


 www.club-creativo.ro


Detalii despre Curs Design Vestimentar: //www.ateliereleilbah.ro/cursuri/curs-design-vestimentar/ 

Detalii despre Curs Croitorie: //www.ateliereleilbah.ro/cursuri/curs-croitorie/