Olga Ilie este cea care a castigat workshopul concurs Natuzzi, in cadrul caruia a realizat un proiect de amenajare a propriului spatiu, dupa propriul stil, cu produse din portofoliul Natuzzi, un brand cu renume international. Proiectul a inclus zona de zi (living si dining) si de noapte (dormitorul). Castigarea acestui concurs presupune mai mult decat recunostinta muncii depuse pentru Olga. Ea a avut sansa de a urma un internship in cadrul Natuzzi, care s-a finalizat cu o angajare in domeniul mult visat de ea: designul de interior.

Dar sa o lasam pe ea sa ne povesteasca mai multe:

Spune-ne cate ceva despre tine, Laura!

Am terminat Facultatea de Urbanism in cadrul Universitatii de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu, iar in prezent urmez masterul de Amenajare al teritoriului, anul al II, in cadrul aceleasi universitati. Pot spune ca imi plac culorile, texturile, iar in timpul liber pictez. Pe viitor mi-ar placea sa pot lucre in domeniul designului de interior.

Care a fost motivatia ta de a alege cursul de Design Interior? Mai ales ca studiai deja domeniul?

Mi-am dorit sa ies din monotonie si sa aprofundez lucrurile pe care le-am invatat in facultate. Pentru a scapa de rigoarea pe care am capatat-o la facultate lucrand la proiectele care presupun o anumita formalitate si impugn constrangeri in ceea ce priveste culorile si formele.

Cum ai descrie experienta de la cursul de Design Interior?

Am inteles ca personalitatea fiecaruia trebuie sa se vada in ceea ce face, in orice amenajare, pastrand in acelasi timp anumite reguli de “bun simt”, cuprinse in cadrul programei de curs. Am invatat multe despre intelegerea clientului, a preferintelor sale si despre invatarea necesitatea de a invata constant noutatile care apar in domeniu. Am inteles importanta detaliilor care defines un spatiu. Orice amenajare trebuie sa aiba un concept sau un “touch” al decoratorului.

Ce te-a motivate sa te implici in cadrul workshopului concurs?

A fost o sansa de a incerca sa testez ceea ce am invatat in cadrul acestui curs si sa aplic. Am fost nevoita sa inteleg filozofia acestui furnizor si m-a atras ideea de a lucra in cadrul unui showroom unde este nevoie de o schimbare constanta.

Spune-ne mai multe despre ideea si conceptul proiectului cu care ai castigat!

In cadrul proiectului realizat am incercat sa respect functionalitatea unui spatiu si in acelasi timp sa imi pun amprenta in cadrul amenajarii. Am selectat piesele de mobilier care imi plac, iar apoi am facut o selectie in functie de utilitatea lor. Am incercat sa pastrez nota personala in amenajare prin respectarea unei cromatici si a formelor de mobilier. Important este sa te poti transpune in postura de client si sa faci un ambient placut pentru viata de zi cu zi.

Care sunt primele impresii din cadrul stagiului de internship?

Acest stagiu m-a ajutat sa inteleg filozofia Natuzzi si faptul ca ea trebuie stiuta pentru a putea prezenta clientilor intreaga poveste din spatele fiecarei piese de mobilier in parte. Interactiunea cu potentialii client este un lucru care ajuta mult in domeniu si am avut ocazia de a-l experimenta. Moodboard-urile pe care am invatat sa le realizez in cadrul cursului sunt aplicate si in prezent in domeniul in care lucrez.

Acest workshop este dovada ca incercam sa facem mereu mai mult si intotdeauna totul pentru cursantii nostri. Un workshop concurs s-a transformat intr-o reala sansa de angajare, unde Olga are ocazia de a pune in practica zilnic ce a invatat in cadrul cursului de Design Interior Atelierele ILBAH, sustinut de catre trainerul Arh. Miruna Ardelean.

Mai multe detalii despre curs, aici: //www.ateliereleilbah.ro/cursuri/curs-design-interior/

Iar pentru cei care au urmat deja primul modul, lansam Cursul de Design Interior Avansati, despre care puteti afla totul aici: //www.ateliereleilbah.ro/cursuri/curs-specialist-decorator-design-interior-avansati/

Workshop Atelierele ILBAH Design Interior

 

Workshop-Atelierele-ILBAH-Design-Interior-2