Georgiana Petrisor este una dintre castigatoarele concursului Designer on stage Atelierele ILBAH, care se va bucura de sansa de a-si vedea creatiile pe scena celui mai mare eveniment de moda din Romania: Bucharest Fashion Week – Spring Edition. In acest interviul, ea ne poveste despre pasiunea ei pentru moda si despre colectia pe care o va prezenta pe scena, in aprilie. 

Georgiana, spune-ne te rog ce reprezinta pentru tine designul vestimentar?

“Moda, mereu noua si mereu veche!”

Pentru mine, designul vestimentar este o provocare, o forma subtila de comunicare nonverbala, care indica starea mea de spirit si personalitatea. Este domeniul care imi ofera o libertate deplina de exprimare, unde pasiunea si creativitatea prind forma si culoare.

Reprezinta, de fapt, materializarea ideilor abstracte si a imaginatiei fara frontiere in ceva tangibil, care sa releve formele atipice si armonioase in acelasi timp. 

Cum si cand ti-ai descoperit aceasta pasiune?

Se spune ca pasiunea se mosteneste. Sunt fascinata de frumusete si eleganta, de stralucire si perfectiune. Pot spune ca mi-am descoperit aceasta pasiune atunci cand am avut capacitatea de a exprima prin desen imaginile care s-au nascut în mintea mea.

Am inceput sa schitez inca din scoala generala, in stil caricatural, totul ca o joaca, din care imi era greu sa ma opresc, simtind ca intr-o zi toate acestea se vor contura.

De ce ai ales cursul Atelierele ILBAH?

Simteam ca imi lipseste ceva, voiam sa imi extind orizontul cat mai mult in aceasta directie, iar pasiunea si talentul fara o indrumare  de specialitate, profesionista nu conduc intotdeauna la succes.   Acesta a fost criteriul dupa care am ales Atelierele ILBAH. Atmosfera familiara si increderea oferita aici m-au motivat enorm sa ma dedic tot mai mult, multumesc in acest sens trainerului meu, Mirela Deaconu. 

Care este conceptul colectiei prezentate in cadrul concursului?

Colectia prezentata trateaza o viziune pozitiva asupra vietii, punand accentul pe feminitatea si pretiozitatea modelelor. Tinutele realizate, majoritatea din matase, materiale diafane, in nuante predominant tari, pun in evidenta  sexualitatea feminina prin croi, accentuand linia spatelui, a taliei, a sanilor cu linii ferme si nuante romantice.

 Ce ai vrut sa transmiti prin aceasta colectie?

Cred in simplitate, in eleganta si rafinament, cred in siguranta de sine, cred in femeia care isi iubeste calitatile si isi accepta imperfectiunile, iar tinutele colectiei mele asta transmit.

Care sunt planurile tale pentru viitor ?

Sa pasesc pe un drum cu experienţe colorate, dinamice şi efervescente…  un mic atelier unde misterul e la el acasa, o lume glamour fara granite culturale in care te poti exprima cel mai aproape de cum doreste sufletul tau.

Ce reprezinta pentru tine sansa de a-ti prezenta creatiile vestimentare pe podiumul Bucharest Fashion Week? 

Imi este oferita oportunitatea de a pasi in industria modei, sansa la care visam;  pentru mine este o bucurie si o onoare sa-mi prezint creatiile pe podiumul Bucharest Fashion Week.

Ii multumim Georgianei pentru deschiderea cu care ne-a spus povestea ei si ne-a descris conceptul colectiei ei, pe care abia asteptam sa o vedem pe scena Bucharest Fashion Week din acest an!

20140622_164909

 

PSX_20150213_083030

 

Petrisor Georgiana20150214_052228

 

20150214_052137