Ce poate fi mai frumos decat momentul in care totul se concretizeaza?  La aceasta intrebare ne poate raspunde Ene Mihaela, absolventa a Cursurilor de Design Vestimentar Atelierele ILBAH. Ea va debuta pe 1 Decembrie la Bucharest Fashion Week, chiar de Ziua Nationala a Romaniei, cu o colectie care a impresionat juriul de la Young Designers on Stage. Ea a reusit sa isi transpuna ideile si propria viziunea intr-o colectie cu personalitate, dar mai ales autentica! Designul Vestimentar, este modalitatea prin care Ene Mihaela se exprima, iar o asemenea determinare si dorinta de a reusi nu are cum sa lipseasca de pe scena celui mai mare eveniment de moda din Romania!


De ce ai ales designul vestimentar ca forma de exprimare?


Motivul pentru care am ales Designul Vestimentar a fost acela de a aprofunda si de a-mi perfectiona abilitatile in domeniu, dar si de a putea exprima clar, prin desen, imaginile care se nasc in mintea mea.


Cum si cand ti ai descoperit aceasta pasiune?


Din copilarie, clar! Pasiunea mea pentru design vestimentar are radacini adanci in familie, mama fiindu-mi model.  E un vis pe care il am din copilarie si niciodata nu am renuntat la el.


De ce ai ales Cursul de Design Vestimentar?


Am ales cursul dupa ce m-am interesat ce presupune acesta. Eram curioasa de pasii ce urmeaza sa-i cunosc si era exact ce cautam… Sunt o persoana autodidacta, insa unele lucruri nu le poti invata singur. Asa am ales Cursul de Design Vestimentar unde alaturi de trainerul Mirela Diaconu am invatat sa ma exprim prin desen, am inteles ce presupune realizarea unei colectii… de la idee, desenul crochiurilor, schite tehnice, alegerea materialelor pana la realizarea propriu-zisa.


Care este tema/ideea care a stat la baza proiectului tau?


Pentru colectia mea “Be Authentic” ca sursa de inspiratie am avut-o pe Scarlett O’Hara din filmul „Pe Aripile Vantului”. In fiecare piesa vestimentara am incercat sa surprind si sa adaptez personalitatea frumoasei actrite. Rochiile feminine elegante adresandu-se femeilor carora le place sa indrazneasca.

Esti curios sa vezi cum va arata colectia sa? Noi am tras un pic cu ochiul…

curs-design-vestimentar-mihaela-ene-atelierele-ilbah-2


Ce reprezinta pentru tine sansa de a-ti prezenta creatiile vestimentare pe podiumul BFW si care sunt planurile tale pentru viitor?


Imi confirma faptul ca atunci cand muncesti mult, cu pasiune si pui suflet in fiecare piesa vestimentara dedicandu-te in intregime, rezultele cu siguranta vor aparea. Sunt bucuroasa ca am fost aleasa dintre atatia participanti si consider ca BFW este o mare sansa de promovare! Pe viitor? Imi doresc sa imi deschid propriul atelier de creatie! Ma fascineaza creatia!


Cursantii Atelierele ILBAH isi vor prezenta colectiile chiar in prima zi a evenimentului, pe 1 Decembrie, de Ziua Nationala a Romaniei!


Alaturi de Mihaela Ene isi vor mai prezenta colectiile si alti absolventi sau actuali cursanti ai cursurilor de moda Atelierele ILBAH: Butnaru-Ciobanu Daniela, Roxana Croitoru, Ilona Andreoiu, Diana Caramaci, Voicu Ana-Maria!


Mult succes tuturor la BFW Winter Edition 2017!