Din dragoste pentru Isabelle. Asa s-a “nascut” povestea Florabelle, locul pe care Andreea Spir l-a gandit si l-a creat din dragoste. Dragoste pentru flori si dragoste pentru fetita ei. A renuntat la multe lucruri pentru a impleti atat de frumos aceste doua mari iubiri. Iar acum, Andreea poate spune ca este un om fericit. Si implinit. Florabelle  este spatiul unde tanara munceste cu drag, unde oamenii sunt deschisi si veseli, gata oricand sa te ajute. Cu vorbe atat de frumos alese fiindca sunt invaluite mereu de frumusetea delicata, culoarea si mireasma florilor.


Dragostea pentru flori, o mostenire dusa mai departe


Povestea Florabelle a inceput timid. Dar a prins forta si contur, odata ce Andreea a realizat ca asa doreste sa isi traiasca viata. Inconjurata de flori, incercand constat sa aduca bucurie in sufletele oamenilor si iubindu-si infinit fetita pe care o asemuieste cu “cea mai frumoasa floare din gradina asta mare pe care fiecare o purtam in sufletul nostru.”

Andreea a mostenit pasiunea pentru flori si design floral de la parintii ei. Practic, viata ei s-a scurs mereu lent si atat de frumos, inconjurata de culoare, parfum si delicatetea pe care numai florile o au cu adevarat. A vrut neaparat sa duca mai departe aceasta traditie. A vrut ca dragostea pentru flori sa nu se piarda. Si sa transmita mai departe, putin cate putin, parte din sufletul parintilor, parte din sufletul ei, tuturor celor care acum trec pragul Florabelle.

curs-decorator-floral-florabelle-andreea-spir-design-floral-atelierele-ilbah-(4)


Atelierele ILBAH, locul unde Andreea Spir si-a desavarsit pasiunea


Andreea a facut primul pas pentru ceea ce a insemnat “perfectionarea visului ei “, asa cum numeste inscrierea in cadrul Altelierele ILBAH, la Cursul Decorator Floral. Cunostea florile, comunica atat de bine cu ele, se intelegeau, parca, reciproc, insa era nevoie de mai mult. Era nevoie de tehnica, era nevoie de mana unui profesionist care sa o ajute sa se dezvolte.

“ La Atelierele ILBAH am primit toate informatiile de care aveam nevoie pentru a deveni, asa cum imi place mie sa spun, desavarsita din punct de vedere al stapanirii artei designului floral. Fiindca, da, sa lucrezi cu florile, este o arta. Dincolo de dragoste si pasiune, trebuie sa stii cum sa lucrezi cu ele pentru a-ti da tot ce au ele mai frumos. Iar tu sa dai acel frumos mai departe tuturor oamenilor pe care ii faci fericiti cu ajutorul lor. Ca vorbim de un simplu buchet, sau de aranjamente complexe care presupun creativitate si munca multa. Aici, la Atelierele ILBAH, am cunoscut-o pe Natasha Maxim, omul care a fost si ramane pentru mine un mentor desavarsit, cu calitati estetice extraordinare si daruire maxima in tot ceea ce face. Am invatat ca, indiferent de pasiunea pe care o ai, ca sa reusesti trebuie sa tratezi totul cu foarte multa seriozitate, sa te implici si sa vrei mereu sa dai tot ce e mai bun. Fiidca doar asa vei insufla si altora putin din frumosul pe care tu il creezi.” ne-a spus Andreea.

curs-decorator-floral-florabelle-andreea-spir-design-floral-atelierele-ilbah-(3)


Creatoare de frumos, in functie de moment, om si poveste


Tanara recunoaste ca fiecare persoana care trece acum pragul Florabelle o inspira. Tot de la Natasha a invatat asta. Sa “ citeasca” omul si sa il regaseasca, intr-o mai mica sau mai mare masura, in povestea unei flori. Andreea spune ca pregateste aranjamentele florale in functie de starea de moment si de ce i-a transmis persoana care i-a cerut un cadou floral. Combinatiile cromatice, modul de alcatuire a unui aranjament sunt duse la nivel de arta, astfel incat rezultatul final sa incante privirea si sufletul. Andreea mai spune ca numai prin cursul de Decorator Floral a invatat ce inseamna sa stii sa promovezi echilibrul, simetria si simtul estetic, sa fii creativ si sa explorezi mai multe combinatii, forme si culori.

curs-decorator-floral-florabelle-andreea-spir-design-floral-atelierele-ilbah-(2)

Mandra posesoare a florariei Florabelle se mandreste acum  cu faptul ca…face ceea ce ii place. Traieste onorabil de pe urma concretizarii unui vis. Acela de a lucra cu florile si de a lumina fetele oamenilor care cred in povesti nespuse. Acele povesti in care cuvintele nu isi au sensul fiindca sunt atat de bine inlocuite de un buchet, o decoratiune, un aranjament cu miros de trandafir, crin, bujor, dalie, crizantema sau orice alta floare…

Si mai e ceva… La fel de important pentru Andreea, un om care a reusit singur, cu vointa si mult curaj, sa isi transforme visul in realitate. Mai e ceva, poate,  la fel de important…  Visul implinit este pentru Isabelle. Floraria este Floraria Isabellei… Totul fiindca “ dragostea e poveste inimii. Iar pasiunea e desavarsirea ei”, cum atat de frumos spunea Piere Beaumarchais…

Detalii despre curs? Aici: Curs Decorator Floral la Atelierele ILBAH