Experienta Dianei Caramaci la Atelierele ILBAH si dupa este exact ceea ce putem numi o adevarata poveste de succes. Dupa ce a terminat cursul de Design Vestimentar, Diana a fost una dintre castigatoarele concursului Young Designers on Stage, ceea ce i-a dat sansa de a-si prezenta colectia la Bucharest Fashion Week 2017. De acolo, evolutia ei a continuat fara oprire! Diana ne-a povestit despre experientele si dezvoltarea sa in cariera de designer vestimentar.


diana-caramaci-atelierele-ilbah-designer-vestimentar-fashion

Cum te-a influentat experienta la Atelierele ILBAH in evolutia ta recenta?

Fara experienta de la Atelierele ILBAH si fara indrumarea trainer-ului nostru, Mirela Diaconu, nu as fi ajuns unde sunt acum. Cursul de Design Vestimentar la care m-am inscris pentru a-mi dezvolta hobby-ul de desen mi-a schimbat viata. Astfel, ceva care a inceput ca un hobby a ajuns sa faca parte din evolutia mea profesionala si sa ma ajute sa incep un nou drum, sa imi dezvolt o cariera de designer vestimentar.

Ne poti povesti despre activitatile deosebite la care ai participat cu noua ta colectie, precum Feeric Fashion Week sau Festivalul de Moda IO?

Festivalul de Moda IO din Republica Moldova a fost organizat pentru prima data in acest an in luna Iunie la Castelul Mimi din Republica Moldova, o locatie exceptionala. Am fost onorata sa particip la prima editie a acestui festival care s-a bucurat de un mare succes. La Festivalul de Moda IO, am avut deosebita placere de a-mi prezenta colectia alaturi de alti designeri de renume de la noi, precum Catalin Botezatu sau Clara Rotescu. A fost o onoare pentru mine si in acelasi timp am fost foarte bucuroasa pentru ca am avut ocazia de imparti acelasi podium cu persoane care au o vasta experienta in domeniu.

diana-caramaci-atelierele-ilbah-designer-vestimentar-fashion

Feeric Fashion Week a fost o experienta diferita, deoarece acest festival de moda este unul care pune accentul pe concepte diferite fata de celelalte evenimente de acest gen. Feeric Fashion Week este cel mai mare festival din Europa de Est, recunoscut la nivel international, tocmai de aceea s-a bucurat atat de invitati din lumea modei la nivel national, cat si de designeri straini din tari precum Italia sau Argentina. Festivalul a fost astfel promovat national, ceea ce a plasat Sibiul ca fiind capitala modei din Romania. Fiecare prezentare s-a desfasurat in locatii inedite, cum ar fi muzeele si pietele din Sibiu, dar si in locatii mai putin glamouroase precum depouri sau santiere, care au pus insa in valoare tinutele vestimentare.

diana-caramaci-atelierele-ilbah-designer-vestimentar-fashion

Eu am participat cu colectia in ultima seara a festivalului, si anume la Gala Feeric Fashion Week, eveniment ce a fost prezentat de Cosmina Pasarin si Derek Warburton, unul dintre cei mai renumiti stilisti din Statele Unite, el fiind si fondatorul revistei de moda LAPALME Magazine. A fost o deosebita placere sa cunosc personalitati din domeniu care impartasesc aceleasi pasiuni ca si mine.

diana-caramaci-atelierele-ilbah-designer-vestimentar-fashion

Experienta de la Bucharest Fashion Week 2017 te-a ajutat in aceasta cariera?

Experienta de la Bucharest Fashion Week 2017 m-a ajutat sa ma lansez in acest univers al modei. Faptul ca am fost una dintre castigatoarele concursului Young Designers on Stage mi-a oferit sansa de a-mi prezenta colectia pe podiumul celui mai mare fectival de moda din Romania, fapt ce a pus bazele carierei mele de designer vestimentar.

Participarea la Bucharest Fashion Week 2017 a  reprezentat rampa mea de lansare. In urma acestei prezentari am fost invitata sa particip la Festivalul de moda IO din Republica Moldova.

Organizatoarea festivalului, Inga Ojog, a fost prezenta la festivalul Bucharest Fashion Week 2017, si in urma vizionarii colectiei mele mi-a lansat invitatia de a veni la Chisinau pentru a o prezenta si in cadrul primei editii a Festivalului de Moda IO.

Pot spune ca aceasta experienta a fost cu adevarat una inedita, plina de emotii si de lucruri neprevazute, o seara pe care cu siguranta nu o voi uita niciodata.

diana-caramaci-atelierele-ilbah-designer-vestimentar-fashion

Ce planuri de viitor ai in continuare?

In Septembrie voi participa cu colectia la Vienna Fashion Week si voi avea un stand in cadrul Showroom-ului pe tot parcursul festivalului. In acelasi timp m-am apucat de dezvoltarea urmatoarei colectii, care va fi lansata in iarna, o colectie in editie limitata si care va fi cu siguranta stralucitoare.

Ai recomanda cursul urmat la Atelierele ILBAH altor persoane care isi doresc sa porneasca pe drumul de designer vestimentar?

Cu siguranta recomand Atelierele ILBAH pentru ca acest curs mi-a schimbat viata. Tot personalul da dovada de profesionalism, amabilitate, intelegere si entuziasm pentru a ajuta la dezvoltarea fiecarui cursant. Recomand cursurile de la Atelierele ILBAH, insa nu numai pentru cei care isi doresc sa porneasca pe drumul de designer vestimentar. Aceasta scoala ofera o gama larga de cursuri si sunt sigura ca toate sunt la acelasi nivel ridicat si ajuta in dezvoltarea personala si profesionala a fiecarui cursant.

diana-caramaci-atelierele-ilbah-designer-vestimentar-fashion

Mai multe detalii despre cursul de Design Vestimentar care a stat la baza povestii Dianei puteti gasi aici.