Ne place sa premiem tinerele talente si sa le sustinem in visul lor. Inceputul este intotdeauna cel mai greu, iar acel imbold care te face sa iti iei zborul este poate cel mai important. “Munceste mult si POATE cineva o sa observe…”, nu este doar o vorba in vant, ci este chiar realitatea pentru Butnaru Ciobanu Daniela Caterina. Ea a impresionat juriul concursului Young Designers on Stage organizat de Atelierele ILBAH, iar premiul pe care l-a castigat a propulsat-o direct pe scena celui mai mare eveniment de moda din Romania: Bucharest Fashion Week! In colectia prezentata de Daniela am citit pasiunea pe care aceasta o pune in tot ceea ce face dar si sansa ca tinutele ei sa se faca remarcate!


De ce ai ales designul vestimentar ca forma de exprimare artistica? Cum si cand ti-ai descoperit aceasta pasiune?


Designul Vestimentar a fost ceva ce mi-am dorit sa fac inca de cand aveam 7-8 ani… Imi amintesc cum am dat peste o revista Elle si am fost fascinata de imaginile de moda din ea… inca de mica le spuneam tuturor ca voi fi Designer Vestimentar! Am inceput sa modific haine inca din clasa a 5-a pentru ca “tinutele” normale mi se pareau plictisitoare. Ajungand la liceu, deja incepusem sa ma perfectionez si prinsesem o oarecare dexteritate in acest sens, asa ca am inceput sa imi port propriile creatii. Mai tarziu, pe la 20 ani am intrat in lumea dansului profesionist si de atunci imi creez singura costumele de show cat si pe cele ale colegilor. In prezent sunt acrobata/dansatoare si sunt mandra ca imi port propriile creatii pe scena.. Asadar, pot spune cu mana pe inima ca Moda este cea care m-a ales pe mine.


De ce ai ales cursul Atelierele ILBAH?


Am ales cursurile de moda ale Atelierelor ILBAH pentru ca sunt profesionisti, dar si pentru ca sunt cursuri autorizate!


Care este tema/ideea care a stat la baza proiectului tau?


Colectia mea se numeste The Urban Mermaid, iar tema centrala a acesteia se inspira din Mitul Sirenei. Ideea de sirena mi-a ramas intiparita in minte inca de pe vremea cand eram copil. Imi place sa visez si sa creez. Mai mult de atat, in showurile mele de aerial hoop am avut rolul de Mica Sirena pentru o perioada lunga de timp, asa ca, am folosit acest concept in colectia mea: o Sirena Urbana!

Sneak peek: Iata mai jos cateva imagini din atelier ale colectiei!


Ce reprezinta pentru tine sansa de a-ti prezenta creatiile vestimentare pe podiumul Bucharest Fashion Week?


Sansa de a imi prezenta creatiile la BFW este una uriasa, ma incanta si ma face sa visez si mai mult, la marile podiumuri din lume! Sper ca publicul va aprecia ceea ce am creat timp si ca vor fi doritoare care sa imi poarte tinutele!


Care sunt planurile tale pentru viitor?


Pentru viitor imi doresc sa creez si mai multe tinute din acest concept. Imi doresc sa am ocazia de a-mi folosi imaginatia si de a demonstra lumii ceea ce pot si in alte prezentari, pe podiumuri mari din Romania dar si din strainatate!


Cursantii Atelierele ILBAH isi vor prezenta colectiile chiar in prima zi a evenimentului, pe 1 Decembrie, de Ziua Nationala a Romaniei!


Alaturi de Butnaru Ciobanu Daniela Caterina isi vor mai prezenta colectiile si alti absolventi sau actuali cursanti ai cursurilor de moda Atelierele ILBAH: Mihaela Ene, Roxana Croitoru, Ilona Andreoiu, Diana Caramaci, Voicu Ana-Maria!


Mult succes tuturor la BFW Winter Edition 2017!