Astazi, va invitam in Casa FlorilorLocul care miroase a fericire, a culoare, a zambet! A ales sa isi exprime sentimentele prin intermediul florilor…Ca si in cazul cuvintelor, daca stii sa le asezi cum trebuie in “poveste”, florile pot transmite mesaje, pot schimba in bine orice emotie sau gand, genereaza zambete, vindeca suflete  si transforma spatii reci in “acasa”. Asta a vrut sa faca si Bogdan Stefan in momentul in care a “construit”, aproape instinctiv, dar cu multa emotie si daruire Maison Floreal (Casa Florilor). Un loc incarcat de culoare si de parfum, un tablou frumos in care nu se munceste asa, dintr-un soi de obligatie, ci se munceste pentru a ajunge la sufletele oamenilor… Si ce poate fi mai frumos de atat! Sa reusesti sa transpui  sentimente, ganduri si povesti de neuitat pe care sa le “ascunzi”  cu delicatete printre flori asezate frumos intr-un buchet. 


Bogdan Stefan, omul care …livreaza zambete!


Bogdan Stefan. Un tanar care s-a regasit intru-totul in ceea ce inseamna frumosul, delicatetea si gingasia florilor si a vrut pentru ele o …casa a lor. Acolo unde oamenii intra, incercand stari de spirit diferite si ies fericiti. Da, ies fericiti, fiindca omul acesta a creat, cu mult suflet, locul perfect pentru asta… Locul perfect pentru cei care nu au intotdeauna cuvintele potrivite pentru a-si dezgoli sufletul. Si, in locul cuvintelor, au gasit un “aliat”, atat de frumos, gingas si tacut… FLORILE!

Oops...
Slider with alias floreal not found.


Atelierele ILBAH, casa unde visul lui a inceput sa prinda contur…


De mic, Bogdan a avut inclinatie catre frumos. Pasiunea pentru flori si-a descoperit-o in urma cu cativa ani… “mai ales pentru trandafiri, iubesc trandafirii”, spune acesta. Fascinat de ceea ce inseamna arta florala, a vrut mai mult. A vrut sa invete tehnica, a vrut sa stie, la modul profesionist, cum poate face ca sentimentele pe care simtea ca si le poate exprima cu ajutorul florilor, sa fie atat de frumos conturate si ambalate, incat sa reuseasca ceea ce si-a propus: sa LIVREZE ZAMBETE. De altfel, sloganul pe care Bogdan l-a ales pentru business-ul sau.

Pana la dezvoltarea acestui business, pana la a vorbi de Maison Floreal, Bogdan a inceput, cu pasi marunti, sa lucreze la visul sau. S-a inscris la cursul de decorator floral din cadrul Atelierele ILBAH. A fost inceputul unei lumi frumoase pe care Bogdan o vedea deja creionata cu ochii mintii. A cunoscut aici, la Atelierele ILBAH, oameni frumosi, oameni care i-au ghidat pasii si i-au deschis noi orizonturi in aceasta lume a florilor. Le multumeste, in sinea sa, zilnic pentru oportunitatea aceasta.

 “Am cunoscut-o pe Natasha Maxim, trainerul meu, al nostru, am cunoscut-o pe Anne Marie Popa, designer floral de exceptie. Ele m-au dezvoltat, sa spun asa, ca florist. Am primit toate informatiile necesare in acest domeniu, m-am ambitionat foarte mult, am inteles ca esecul nu trebuie niciodata considerat o optiune si ca pasiunea fara succes  este doar un hobby. Mi s-a insuflat de catre aceste doua doamne si mai mult dragostea pentru flori si frumos, am avut parte de cea mai buna consiliere, chiar si dupa finalizarea cursului. Si, iata-ma acum! Am reusit sa dezvolt propria afacere din ceva ce imi place si fara de care nu as putea trai. Arta florala! Ceva ce fac zilnic, ceva ce fac obsesiv… Si vreau sa devin cel mai bun!”

Am ales Maison Floreal fiindca am vrut unicitate

Maison Floreal nu a fost o alegere intamplatoare. Trebuia ca florile pe care Bogdan le iubeste atat de mult si prin care incearca sa transmita sentimente, trairi, ambitii, sa aiba un loc al lor. Unul care sa vorbeasca de la sine…Unul cu miros, culoare, nuante, suflet si eterna poveste… “ Am ales Maison Floreal fiindca am vrut unicitate. Maison, in limba franceza, inseamna casa, Floreal, in Calendarul Republican Francez, reprezinta a opta luna din an, tradusa prin cuvantul floare. Deci, …Casa Florilor! Atat de simplu, insa cu o incarcatura atat de mare!”


Se poate trai din flori daca oferi parte din sufletul tau


Se poate trai din flori? Se poate trai printre flori si cu flori. Sunt cele mai oneste si mai frumoase trairi pe care le poate experimenta un om. Indiferent de duritatea pe care o afiseaza. Acelasi Bogdan Stefan ne-a mai spus ca “atat timp cat oferi oamenilor putin din tine, atunci cand concepi un buchet,un cos cu flori, o cutie, un aranjament, un décor mai simplu sau mai complex, atunci misiunea ta a fost indeplinita. Iar asta, da, iti asigura si un confort financiar destul de bun. Cel mai important, insa, este sa observe fericirea pe chipul oamenilor. Si sa stii ca motivul fericirii lor esti tu! Tu si munca ta! Aceasta este satisfactia suprema.”

Bogdan Stefan, unul dintre oamenii care a reusit, cu succes, sa isi transforme pasiunea intr-o afacere…infloritoare, are si un pont pe care il da cu drag celor care vor sa faca ceva similar business-ului sau.  “ Sa aiba curaj, sa vrea sa fie cei mai buni, sa fie dispusi sa munceasca cel putin 12 ore pe zi, sa vina mereu cu elemente de noutate si sa se autopepaseasca constant. Si inca ceva… Eu am o vorba: Daca ai 2 lei, unul investeste-l in produs, iar celalalt in publicitate. Cam asta e cheia succesului” a conchis tanarul.

A fost inca o poveste de succes. A unui om care, in timp, s-a convins ca banii nu sunt o problema. Iar cand a fost convins de acest adevar, a indraznit sa viseze… Iar Maison Floreal  este nu doar casa sa si a florilor pe care le iubeste. Este casa tuturor celor care ii trec pragul din dorinta de a impartasi ceva cu ajutorul florilor. Poate un vis, poate o frantura de suflet, poate o poveste pe care cuvintele nu ar putea-o transmite la fel de bine… In atatea culori, cu atata parfum , gingasie si delicatete.

Afla mai multe detalii despre Curs Decorator Floral  Atelierele ILBAH!

curs-decorator-floral-maison-floreal-bogdan-stefan-design-floral-atelierele-ilbah-1 (16)