Alexandra Lazar traieste alaturi de celelalte doua castigatoare ale concursului Young Designer Atelierele ILBAH on stage bucuria implinirii unui vis: visul de a-si lansa propria viziune in domeniul designului vestimentar. Acest interviu ne permite sa aflam mai multe despre Alexandra Lazar si sa vedem ca deviza ei in viata se bazeaza pe multa perseverenta, studiu, daruire si mai ales multa munca, pentru a putea reusi!

Ce reprezinta designul vestimentar pentru tine?

Designul vestimentar pentru mine este un stil de viata, este acel ceva care imi umple sufletul de bucurie si ma face sa ma simt implinita.

Cum si cand ti-ai descoperit aceasta pasiune?

Fix acum un an am descoperit ca vreau sa fac asta! A fost pur si simplu o zi in care m-am intrebat ce cale sa urmez ca sa ma simt implinita, pentru ca munca pe care o depun sa fie facuta cu drag si cu daruire. Aveam de multi ani inclinatie inspre asta, dar o renegam tot timpul crezand ca este mai bine si mai frumos sa fac design de interior.

De ce ai ales cursul Atelierele ILBAH?

Am ales cursul de la ILBAH ca sa imi dau cu adevarat seama daca rezonez cu acest domeniu si sincer nu ma asteptam. Am fost surprinsa cand am realizat inca din prima zi cat de mult imi place si am fost si mai uimita de trainerul acestui curs, Mirela Diaconu, care ne-a invatat cu multa daruire foarte multe intr-un timp relativ scurt.

Care este conceptul colectiei prezentate in cadrul concursului?

Nu pot sa afirm ca a fost un concept in adevaratul sens al cuvantului, cat am creat exact ce am simtit in acea perioada! Este o parte din cee ace sunt eu transpusa intr-o colectie vestimentara. Imi place foarte mult metalul, lanturile, era victoriana si in acelasi timp simplitatea. De aici a luat viata intreaga colectie!

Ce ai vrut sa transmiti prin aceasta colectie?

Am vrut sa fac un cocktail in care sa amestec puterea, duritatea, rafinamentul, feminitatea si simplitatea. Am vrut sa arat cat de armonioase sunt impreuna, daca sunt dozate asa cum trebuie!

Care sunt planurile tale pentru viitor?
Imi doresc sa evoluez cat mai mult si sa ajung cat mai sus in acest domeniu care ma pasioneaza. Planuiesc sa fac asta cu mult studiu, daruire, sacrificii si multa, multa munca, asta cred ca este pentru mine reteta succesului!

Ce reprezinta pentru tine sansa de a-ti prezenta creatiile vestimentare pe podiumul Bucharest Fashion Week?

Este ceva absolut nemaipomenit faptul ca 5 din creatiile mele vor aparea pe podium la Bucharest Fashion Week! Reprezinta un pas important, o sansa de a arata putin din tot ceea ce am de oferit.

Ii multumim Alexandrei pentru ca ne-a povestit mai multe despre pasiunea ei pentru designul vestimentar si in special despre colectia cu care a castigat aceasta mare sansa de a-si prezenta colectia pe podiumul Bucharest Fashion Week. Asteptam sa-i vedem creatiile care reprezinta un amestec de putere, rafinament si feminitate, asa cum afirma Alexandra, insa pana atunci nu ne ramane decat sa ii uram multa putere de munca in realizarea tinutelor vestimentare!

 

watermarked-1924877_692757310767121_744418154_n

 

watermarked-1382106_984455044913850_5797801087131295407_n

 

watermarked-10277889_984455598247128_718451031908379494_n