Cristina Barascu, absolventa cursului Design Vestimentar la Atelierele ILBAH, este designerul din spatele noului brand de fashion, Arcaba Concept.

Pregatindu-ma in domeniul economic, facultatea de Relatii Internationale, iar masterul in Resurse Umane, parea ca am ales alt drum, altul decat cel al modei. Dar lucrurile au luat o intorsatura la finalizarea studiilor de masterat. Am castigat un proiect european in mai 2015 in domeniul design vestimentar, lucru care m-a propulsat spre visul meu din copilarie, cel in care imi modificam hainele pe care mi le cumparam, obtinand alt produs decat cel finit. Ulterior, am urmat o scoala de croitorie la un institut din Bucuresti, apoi cursurile de design vestimentar in cadrul Atelierele Ilbah, sub indrumarea atenta a mentorului meu, Mirela Diaconu.

 

cristina-baracu-ilbah-design-vestimentar

Care este tema care a stat la baza proiectului tau?

Tema care a stat la baza proiectului castigtor, colectia Back 2 Black este conceptul filozofic chinez Yin si Yang. Conform acestuia, forte aparent opuse sau contrare pot fi, de fapt, complementare, interconectate și interdependente. Yin este elementul trist, feminin, ce corespunde noptii, pe cand Yang este elementul masculin, fericit, ce corespunde zilei.

Ce iti doresti sa faci pe viitor?

Pe viitor imi doresc sa continui in acest domeniu, sa ma specializez in continuare in domeniul modei, la Milano, sa dezvolt cat mai mult aceasta latura creativa, sa devin din ce in ce mai buna in tot ceea ce fac.

Cristina este una dintre cele 3 castigatoare ale concursului Young Designers on Stage by Atelierele ILBAH si, in data de 2 decembrie, anul acesta, ea isi va prezenta colectia Back 2 Black pe scena Bucharest Fashion Week 2016 Winter Edition, eveniment fashion exclusivist ce va avea loc la Ambasad’or Events.

Editia cu numarul 26 a Bucharest Fashion Week va cuprinde concursurile de frumusete Miss Romania si Top Model Romania, dar si Romanian Fashion Awards si Gala Fotbalului Romanesc! 4 zile fashion! 4 zile pline de stil si eleganta!