Weekend-ul trecut am fost la editia de primavara #Creativo, care a reunit cei mai creativi romani in domeniul textil! Cei care au trecut pragul The Ark pe 27 si 28 mai au avut sansa de a invata cum sa inceapa un business in fashion, dar si care sunt toate etapele prin care trece o piesa vestimentara din stadiul de idee pana la produsul final.

Cine a venit la #Creativo Spring Edition 2017 nu a avut cum sa se plictiseasca! Clubul social de cusut si brodat a reprezentat mediul perfect pentru toti iubitorii de croitorie, dar si pentru cei care isi doresc sa isi deschida un business in acest domeniu.

Pe de o parte, atelierele de specialitate i-au purtat pe participanti pe drumul creatiei unei piese vestimentare: cel de desen le-a demonstrat ca nu trebuie sa fie graficieni profesionisti ca sa isi poata crea propriile schite, cel de drapaj le-a aratat cum isi pot pune ideile in practica cu doar o bucata de material si zece bolduri, iar cel de croit dupa tipare i-a introdus in lumea tiparelor de croitorie. Mai mult, la atelierele de croitorie si de retusuri, vizitatorii au putut pleca acasa cu un obiect vestimentar creat de ei, sau cu propria haina retusata.

Cum #Creativo promoveaza spiritul antreprenorial, romanii creativi care isi doresc sa isi deschida propriile afaceri in domeniu au putut descoperi ce pasi trebuie sa urmeze pentru a incepe un start-up sau pentru a obtine fonduri europene.

Avand acum acest bagaj larg de cunostinte de la experti de la Atelierele ILBAH, vizitatorii #Creativo au avut ocazia si de a descoperi o varietate de masini de brodat, cusut si surfilat Brother de la Brodat si Cusut, produse de mercerie PRYM si tipare de la Tipare de Croitorie, cu care si-au putut completa ustensilele pentru ateliere.

Si cum nu am dorit sa lasam nici un aspect neacoperit, la #Creativo au avut loc si conferinte de fashion styling, fashion PR, dar si demonstratii despre cum se croieste un costum barbatesc la comanda si cum se realizeaza cele mai de succes fotografii de moda cu telefonul.

Desi aceasta editie a evenimentului a fost concentrata pe moda, spatiul Experience Dreams a fost amenajat special pentru iubitorii de articole decorative textile. Cei pasionati au putut astfel admira creatiile Mirunei Ardelean si ale Corei Constantinoiu, dar si asista la conferinta Home Decorations.

Nu in ultimul rand, curtea The Ark a gazduit expozanti cu produse handmade precum: Diana Rus, Maison Ilia, Feel Free, Sokezama, DST Leather Art, AtelierEM, Miss Peony, Zevo, Estella Blue, Atelier Muna, Madam Mitza, Colorescu, Catbones Industries, Rady Clothing, Meg Wi Baby, Kyrushka si Differenzial Kraft. Beauty One s-au alaturat si ei evenimentului #Creativo cu produse cosmetice de top, indispensabile pentru a completa orice tinuta de succes.