Ziua de 30 iunie a fost o zi plina de emotie si incantare pentru cursantii nostri de la Coafor Stilist. Venind in sprijinul celor care urmeaza acest curs, echipa Atelierele ILBAH a organizat concursul BEST HAIRSTYLIST IUNIE 2015 cu tema Science Fiction. Acest concurs a reprezentat o bucurie imensa pentru participanti pentru ca au putut pune in aplicare tot ceea ce au invatat la curs si au putut castiga aprecierea unui juriu format din profesionisti. Este ocazia perfecta pentru cei interesati sa isi creeze un portofoliu personal, plin de culoare si diversitate.

Participantii s-au pregatit intens pentru acest concurs impreuna cu trainerii lor, Nicoleta Mirea si Alexandru Barbulescu, fiecare avand in indrumare un numar de 7 cursanti. Cei 14 participanti la concurs si-au ales un personaj, respectand tema impusa, documentandu-se cu materiale foto si video pentru a putea reproduce cat mai bine imaginea personajului ales. Echipa ILBAH i-a ajutat pe concurenti cu tot ce era necesar pentru realizarea acestui eveniment.

Fiecare participant a venit cu propriul model si a propus o imagine pentru modelul respectiv, iar in colaborare cu colegii de la machiaj au pregatit modelele pentru intrarea in concurs.
Pregatirea initiala a parului s-a realizat in cadrul scolii, cu produsele profesionale KEUNE, partenerul oficial al cursului de hairstyle fiind KEUNE Romania.

Modelele au fost machiate de catre cursantii de la atelierul de Machiaj Profesional, care au avut astfel posibilitatea sa se afirme si sa isi arate maiestria. S-au folosit produse profesionale marca INGLOT si BIODERMA, si ei parteneri oficiali.

Juriul format din: Cristina Rosca (Hairstilist si Trainer), Denisa Kelaru (Hairstilist si Trainer) si Costel Vilcu (Hairstilist) a oferit feedback pentru fiecare creatie in parte si le-a dat sfaturi tuturor participantilor, care s-au bucurat in acest fel sa afle numeroase tips and tricks.

Membrii juriului au analizat complexitatea, eleganta si frumusetea coafurii realizate de concurentii inscrisi in competitie.

Timpul de lucru a fost de o ora si un sfert, parul modelului fiind pregatit (spalat, vopsit) inainte de competitie, doar realizarea propriu-zisa a coafurii facandu-se pe podium, in concurs. Criteriile de jurizare au fost tehnica si simtul artistic, respectarea proportiilor si volumelor coafurii, acuratetea de lucru si, bineinteles, respectarea temei.

Concursul i-a pus in lumina pe cei mai talentati, inventivi si curajosi cursanti si i-a ajutat sa ia pulsul unei competitii, sa invete care sunt criteriile de jurizare in cadrul unui concurs de Hairstyle si sa primeasca pareri avizate de la trainerii din juriu. Este o modalitate unica pentru cursanti de a-si demonstra calitatile si creativitatea.

Juriul a acordat premii celor care s-au incadrat cel mai bine in tema aleasa, dupa cum urmeaza:
– Premiul I – Simion Cristina Georgiana
– Premiul II – Cracea Diana Florentina
– Premiul III – Constantin Ramona
– Mentiune – Nicoara Andreea
– Mentiune – Nitoi Alina Laura

Premiile I, II si III au castigat o zi de seminar in Academia KEUNE si o saptamana de practica alaturi de hairstilisti de top in salonul KEUNE. Castigatoarele mentiunilor au castigat o zi de practica in salonul KEUNE. Pentru acest lucru le multumim partenerilor nostri KEUNE Romania.

Toti participantii au avut de castigat, pentru ca au reusit sa invete sa isi stapaneasca emotiile in cadrul unui concurs de HAIR STYLE. A fost o seara plina de bucurie, zambete, creativitate, idei extravagante, multe poze reusite si …asa cum ne spunea o participanta… Nu este atat de important sa castigi, ci sa participi!

Ii felicitam pe toti participantii si ii asteptam cu drag si la urmatoarele evenimente, workshopuri, concursuri, ateliere.