Scena Make-up Fest a gazduit pe 5 noiembrie o premiera pentru industria de beauty din Romania: prima conferinta dedicata de PR si Imagine sustinuta de trainerul Atelierele ILBAH, Ines Turturica

Ines Turturica, unul dintre cei mai apreciati si experimentati oameni de PR din Romania, a punctat cateva aspecte esentiale de care trebuie sa tina cont oricine activeaza pe piata de beauty, indiferent daca este antreprenor sau make-up artist. Printre acestea se numara necesitatea cunoasterii pietei, dar si a clientilor carora se adreseaza, promovarea constanta si eficienta, cele mai indicate canale de promovare si multe altele.

Astfel, participantii au putut observa cat de important este sa ai un site de prezentare optimizat din punct de vedere SEO, cat de usor se poate realiza acest lucru, ce inseamna sa fii activ si sa te folosesti de retelele sociale pentru a fi cat mai vizibil. „Am analizat impreuna pe cei aflati in top pe piata de beauty din Romania, am observat ce au facut bine, cat de usor sunt de gasit de clientii carora se adreseaza, ce inseamna promovare 360 de grade”, a explicat Ines Turturica.

beauty-pr-atelierele-ilbah

De asemenea, participantii la conferinta de PR au studiat impreuna cu Ines cine sunt influencerii din acest domeniu: vedete, bloggeri, vloggeri, site-uri de lifestyle sau dedicate publicului feminin etc. Un capitol important a fost dedicat promovarii prin intermediul social media, importanta unui cont activ de Facebook, dar si relevanta Instagramului sau a altor aplicatii de profil, dedicate anumitor categorii de public, cum ar fi Pinterest sau Snapchat.

“Industria de beauty este o industrie foarte mare, in continua miscare si dezvoltare. Femeia vrea sa fie mereu frumoasa. Femeia investeste in ea. Se deschid noi nise in aceasta industrie, cum ar fi cea a produselor si serviciilor destinate barbatilor. Este loc pentru toata lumea. Nu este suficient numai sa te promovezi, ci sa stii cum s-o faci! Despre aceste lucruri am vorbit la conferinta Beauty PR, iar participantii au plecat cu informatii extrem de interesante pe care le pot aplica imediat. Pentru a pune cat mai bine in practica informatiile primite la conferinta, ii invit sa se inscrie la cursurile aprofundate de PR de la Atelierele ILBAH, a mai precizat Ines Turturica la finalul conferintei.

beauty-pr-atelierele-ilbah2

Mai multe imagini din timpul conferintei gasiti pe pagina de Facebook Atelierele ILBAH sau aici.


Urmeaza Cursul de PR (Public Relations) marca Atelierele ILBAH si vei invata ca IMAGINEA nu se refera doar la un logo, un slogan sau un vizual usor de retinut. In spatele unui brand de succes se afla un PR (sau o intreaga echipa) cu un plan omogen, construit cu meticulozitate si gandit in cele mai mici detalii. PR-ul trebuie sa cunoasca si sa utilizeze notiuni de: comunicare, marketing, psihologie, analiza, planificare, monitorizare si evaluare sau chiar social media. Cursurile de PR organizate de Atelierele ILBAH se adreseaza atat profesionistilor, cat si celor care aspira la o cariera in relatii publice.

Inscrie-te acum!