Armina Polosan, viitor architect, este o fire entuziasta, optimista, foarte ambitioasa, reusind sa se imparta intre numeroasele ei colaborari, calatorii si pasiuni. In noiembrie 2013, ne-a trecut pragul hotarata sa urmeze cursul de Design Interior. Dupa finalizarea cu brio a celor 3 luni de curs, a obtinut specializarea decorator interioare, demonstrand ca este talentata si ca are mult potential. Ulterior, pentru ca isi dorea mai mult, a urmat si cursul de Design Vestimentar, obtinand si specializarea de fashion designer. In cadrul scolii noastre a dat dovada de creativitate, inspiratie si determinare de a reusi.

Si pentru ca ideile bune se risipesc repede daca nu sunt puse in practica, Armina a lansat “Lyria.ro”, un concept nou, unic si foarte diferit de ce s-a intalnit pana acum. O afacere nascuta din pasiune si administrata cu multa grija. Pe genti si accesorii de cea mai buna calitate, doar din piele naturala, Armina si echipa din spatele ei picteaza modele unice, creative si pline de stil. Gentile personalizate manual sunt create pentru toate fetele si femeile originale, cu atitudine, care vor sa fie in fiecare zi altfel. Gama de genti este variata, se pot gasi atat genti office, elegante, messenger, cat si casual, pe diferite marimi si compartimentari.

Cum ti-a venit ideea de a face o afacere din pictatul gentilor?

In ultimii 2-3 ani, majoritatea hainelor si accesoriilor mele erau personalizate intr-un fel. Imediat ce imi cumparam o rochie, o geanta, o pereche de sandale, imi dadeam seama ca le-as putea “imbunatati” si astfel ajungeam sa le pictez. Rochiile primeau o floare, o spirala, gentile modele abstracte, dantela eleganta sau cel mai adesea flori. Pentru ca toate accesoriile mele erau foarte apreciate, cei apropiati au inceput sa isi doreasca asemenenea produse si apelau la mine pentru a le personaliza. Daca sora mea, prietenele ei si ale mele, colegele isi doresc asemenea produse, oare nu sunt si multe alte persoane? Asa ca in fata vacantei de vara de 3 luni, dupa un lung an scolar ca profesoara de germana, m-am vazut cu o noua ocupatie: cea de a pune bazele “Lyria.ro”.

Cat de mult a contat ceea ce ai invatat in cadrul cursurilor Atelierele ILBAH?

Dupa indelungul parcurs al studiilor de Arhitectura, la sfarsitul anului 5 eram debusolata, chiar putin dezamagita de ce avea sa fie viitoarea mea cariera de architect si incotro ar fi fost mai bine sa o apuc. O prietena foarte apropiata sufletului meu, tocmai terminase cursul de Design Interior, asa ca mi-am zis ca nu am nimic de pierdut. In trainerul cursului de Design Interior, arh. Miruna Ardelean am gasit un specialist cu multa experienta, entuziasm, optimism si veselie, gata sa isi imparta toata experienta profesionala cu noi. Un adevarat mentor. Dupa 3 luni in care mi-am desavarsit cunostintele de teoria si armonia culorilor, felul in care trebuie studiat un spatiu ce urmeaza a fi amenajat si cum sa citim mai bine dorintele clientului nostru, am hotarat ca vreau sa raman in jurul echipei pline de profesionalism Atelierele Ilbah, asa ca mi-am urmat o mai veche pasiune, aceea a Fashion Designului. Acolo am descoperit toata istoria stilurilor vestimentare, mi-am imbunatatit tehnica crochiului si am conceput doua colectii vestimentare. De la teorie, la realizarea celor 2 tinute iconice, nu puteam reusi fara designerul si trainerul Mirela Diaconu, care ne-a indrumat, ajutat si sustinut pe parcursul celor 3 luni de curs. Plina de incredere si inspiratie am pornit dupa cele 3 luni de curs in aventura ce urma sa fie “Lyria.ro”. 

Cum ai inceput?

Dupa ce mi-am infiintat o forma legala de a functiona, am testat mai multe vopsele speciale pentru piele naturala si am facut un research pentru a vedea ce mai e pe piata in acest domeniu, am realizat ca sunt putini artisti care aleg produse cu adevarat de calitate. De cele mai multe ori, in favoarea pretului, designerii cedeaza si aleg genti textile sau din piele ecologica. Astfel, am apelat la o fabrica de accesorii din piele, de la care toata familia cumpara de cativa ani genti, portofele si altele si care au o atentie sporita la detalii si la felul in care fabrica produsele.

Din ce te inspiri pentru a picta gentile?

Din orice. Atunci cand am achizitionat gentile, aveam deja in minte schitate cateva categorii de picturi. Din tot ce am creat pana acum, am observat ca florile erau cele mai apreciate si dorite. Femeile adora florile: sunt vesele, colorate si de ce nu, romantice. Asa a aparut colectia “Blossom”. “Soul Art” este o alta colectie interesanta, arta pentru suflet, asa cum ii spune si numele, inspirata de o persoana apropiata inimii mele. In colectia “Places”, veti gasi locuri speciale pe care le-am vizitat, carora am incercat sa le redau farmecul si astfel sa il fac vesnic. “Mistique” este pentru femeile pline de mister, hotarate si cu atitudine. Iar portofelele sunt vesele, colorate si pline viata, asa cum trebuie sa fie un obiect pe care il folosesti zilnic.
Asa ca… ma inspir din orice, fie ca este vorba de natura, design, arhitectura, arta, poze pe care le vad, locuri care mi-au placut sau muzica. De exemplu, am pictat geanta Alvara – “Have guitar will travel”, dupa albumul lui Bo Diddley.

De ce “Lyria” si nu alt nume? Si… de unde numele gentilor?

“Lyria” este o zana sarmanta, inzestrata cu un darul de a spune povesti, iar modalitatea ei de exprimare este aceea de a picta manual genti, portofele, curele, pantofi si alte accesorii. Dar “Lyria” are si numeroase ajutoare in aceasta lume create de mine, pe numele sale Vidia, Ivy, Pia, Mia, Prilla si pe Laila, iar impreuna contureaza povestile pe genti si nu numai.

Pe site-ul tau, www.lyria.ro, fiecare geanta este unica. Faci genti doar la comanda?

Deocamdata tot ce este pe site, este in stoc. Fiecare geanta poate fi fabricata in diferite culori sau texturi de piele, ele sunt disponibile la fiecare model in “Specificatii” sau se gasesc ca ultima poza. Pe modelul de geanta ales de tine poate fi pictata la comanda o alta pictura, care te-a inspirat. De exemplu, modelul de geanta Vidia este foarte iubit, dar tie iti place foarte mult atmosfera boema de la Venetia. Putem fabrica geanta Vidia, in culorile alese de tine, iar mai apoi Lyria impreuna cu Vidia asorteaza cromatica Venetiei cu geanta. Astfel geanta ta va fi unica! Iar tu vei straluci cu geanta personalizata special pentru tine!

La o comanda speciala, dupa stabilirea ultimelor detalii, oferirea de consultanta in asortarea modelului de geanta cu pictura dorita, pana la momentul in care clientii “Lyriei” primesc coletul, trec intre 12 si 15 zile. 
Spune-ne cum putem intra in posesia unei genti “Lyria”.

Pentru a vedea mai multe modele de genti pictate manual de “Lyria”, sau pentru a achizitiona geanta preferata, intrati pe www.lyria.ro, pe pagina de Facebook: “Lyria.ro – Povestea ta pictată” sau pe Pinterest, Twitter si Instagram.

Mult succes in continuare, Armina!

Cu drag,

Familia Atelierele ILBAH