Weekendul trecut, mai exact pe 12 noiembrie, Atelierele ILBAH a fost gazda unui workshop cu tema Conversie functionala si amenajare de spatii in cladiri istorice, ce l-a avut ca invitat special pe arhitectul italian Saverio Renda, expert in restaurari.

Arh. Saverio Renda, impreuna cu Arh. Miruna Ardelean, trainerul cursurilor Design Interior si Specialist Decorator Interioare, le-au vorbit celor peste 40 de invitati despre importanta prezervarii monumentelor arhitecturale istorice. Cei doi au folosit numeroase exemple despre cum se pot transforma spatiile industriale, sau monumentele istorice, in spatii cu functionalitate, pastrandu-si, totusi, din greutatea si insemnatatea istorice.

workshop-saverio-renda-atelierele-ilbah

Principalul aspect de care trebuie sa se tina cont atunci cand se doreste restaurarea unui monument istoric este, conform Arh. Saverio Renda, o interventie non-agresiva si discreta asupra valorilor istorice arhitecturale. De asemenea, interventia nu trebuie sa concureze cu arhitectura originala a monumentului. Un pas important in prezervarea monumentelor istorice il reprezinta legislatia ce prevede clasarea anumitor cladiri ca fiind monumente, care a fost adoptata deja si este in vigoare in majoritatea statelor din Europa si din lume.

Concurs – Conversie functionala cladirea The Arh Bucuresti

In cadrul workshopului, trainerul Arh. Miruna Ardelean si-a provocat cursantii si fostii sai elevi de la cursurile de Design Interior, respectiv Specialist Decorator Interioare, lansand un concurs inedit, avand ca tema Conversia functionala a fostei Burse de Marfuri – cladirea The Ark. 

miruna-ardelean-saverio-renda-workshop-ilbah

In realizarea proiectelor, concurentii trebuie sa aiba in vedere o integrare culturala si functionala in acord cu zona unde este pozitionata cladirea The Ark, si anume Piata de Flori George Cosbuc, o zona care in urma cu 150 ani reprezenta principalul pol al afacerilor bucurestene.

Participantii la concurs au de realizat 2 moodboarduri, format A2, pe planse mousse, pe care trebuie sa le predea la sediul Atelierele ILBAH din strada Romulus pana pe data de 12 decembrie, ora 20:00.

Premiile puse la bataie sunt:

Locul 1: Curs la alegere: PR-Relatii Publice sau Curs 3dsmax – Vizualizari Arhitecturale

Locul 2: Pachet vopseluri decorative oferit de „Culori si idei” + voucher participare gratuita la urmatorul workshop

Locul 3: Carti de specialitate + voucher participare gratuita la urmatorul workshop

Premierea va avea loc in cadrul Galei Atelierele ILBAH din 15.12.2016, moment in care vor fi expuse proiectele realizate de cursantii si absolventii nostri.