Ziua de 1 aprilie am petrecut-o in Cluj, unde am sustinut un workshop de Design Floral pentru un grup de pasionati de frumos si culoare. Am avut ocazia sa impartasim cu participantii la workshopul nostru pasiunea pentru flori, pe care ei o aveau in sange, desi a fost pentru prima oara cand au realizat singuri un aranjament floral.

Workshopul a fost sustinut de catre Anne Marie Popa, Trainer Atelierele ILBAH si Florist, care i-a invatat pe participanti secretele unui aranjament floral care sa reziste, alaturi de multe alte tipsuri pentru pastrarea indelungata a florilor. Tematica workshopului a fost transpunerea primaverii intr-un aranjament floral, iar fiecare participant s-a jucat cu nuantele si florile puse la dispozitie, pentru a crea o varianta cat mai personalizata. In realizarea aranjamentului au fost folosite preponderent flori de primavara: frezii, liliac, zambile, iris, eucalipt si limonium, alaturi de muschi si accesorii decorative.

Ne-am bucurat sa vedem ca activitatea din cadrul workshopului a fost apreciata si de publicul masculin, care s-a implicat cu multa atentie in realizarea aranjamentelor florale de primavara si care, spre surpriza noastra, a realizat mai mult decat un aranjament.

Cum s-a desfasurat workshopul?

In etapa de inceput, Anne a prezentat florile, modalitatile de ingrijire pentru fiecare in parte si detalii despre aspectele care trebuie luate in calcul ca sa reziste. Etapele realizarii unui aranjament floral au fost prezentate pe parcurs si s-au axat pe: sursa de cumparare a florilor, cum alegem florile, cum recunoastem florile care vor rezista mai mult si cum se combina tipurile de flori, in functie anumite criterii.

Ulterior a avut loc demonstratia lui Anne, in care a explicat pas cu pas realizarea aranjamentului si pentru ca participantii nu au mai avut rabdare, au inceput sa lucreze in acelasi timp cu Anne. Micile dificultati tehnice au fost usor depasite, iar rezultatele finale si-au spus cuvantul – aranjamente primavaratece, colorate si extrem de vesele!

 Parerea lui Anne, trainerul Atelierele ILBAH

« M-am bucurat sa vad ca oamenii care lucreaza intr-un domeniu care nu are nicio legatura cu Designul Floral, sau cu Designul in general, sunt atat de doritori sa invete cum sa realizeze un aranjament floral. S-au ghidat dupa regulile esteticii si dupa intuitia personala asupra geometriei unui aranjament floral. Workshopul a fost o adevarata terapie pentru particianti, care le-a generat o stare de bine ».

Ne-a placut mult atmosfera de la Cluj, am intalnit aici oameni calzi si deschisi, dornici sa invete, asa ca cine stie? Poate pe viitor ne vom mandri si cu activitatea Atelierele ILBAH Cluj.

 

design-floral-cluj-atelierele-ilbah-5