Acum ca sarbatorile si vremea de petrecut s-au incheiat, este timpul sa ne gandim la ce ne dorim de la noul an, 2017. Sau, mai bine zis, ce ne dorim de la noi insine in anul care abia acum incepe, la viitorul nostru.

Chiar daca rezolutiile de anul nou par un cliseu, este important sa ne fixam obiective pentru urmatorul an. Iar aceste obiective trebuie sa fie reale, usor de realizat si care sa ne faca increzatori in noi insine. Cei mai multi oameni de succes, CEO, oameni de afaceri, pornesc la drum cu o destinatie clara in minte, dar si un plan despre cum pot ajunge acolo.

Daca stii ce iti doresti sa realizezi profesional in noul an, dar nu ai gasit inca mijloacele necesare sau pur si simplu nu stii de unde sa incepi, o idee ar fi sa te perfectionezi in domeniul dorit. Pentru acest lucru Atelierele ILBAH iti vine in ajutor cu o gama variata de cursuri autorizate, traininguri de specialitate si seminarii dedicate. 

Design

Unul dintre domeniile creative cu care ne mandrim la Atelierele ILBAH este cel de Design. Acesta cuprinde mai multe cursuri precum cele de Design Interior, Atelierele de Fashion, Design Floral. Dar sa le luam pe  rand:

Design Interior – este unul dintre primele cursuri autorizate cu care am pornit la drum, inca din 2013. Trainerul cursurilor de Design Interior si Specialist Decorator Interioare (cursul pentru avansati) este Miruna Ardelean, un tanar arhitect cu experienta si portofoliu impresionante, dar si un bagaj educational in care mentionam Univ. de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu”, Facultatea  de Arhitectura din Palermo, Italia si multe cursuri de specializare in tara si strainatate.

Cursul de Design Interior se adreseaza tuturor celor care sunt pasionati de frumos, atunci cand frumosul se reflecta in spatii interioare si decoratiuni. Chiar daca alegi sa profesezi dupa absolvire sau iti doresti ca designul interior sa fie doar un hobby, un mod de relaxare dupa o zi lunga la birou, trebuie sa stii ca certificatul obtinut este recunoscut atat in tara, cat si in strainatate. Mai multe detalii aici.

Nivelul urmator, pentru cei care vor sa isi duca pasiunea pentru design interior mai departe, este cursul de avansati Specialist Decorator Interioare, unde vei invata cum sa amenajezi case de diferite tipologii, birouri functionale sau spatii publice – restaurante, showroom-uri etc. Mai multe detalii aici.

Pentru ca tu sa devii un specialist desavarsit si sa stapanesti toate tehnicile pentru realizarea proiectelor de amenajare, ti-am pregatit si traininguri de profil: Photoshop, 3DSMax, Autocad.


Atelierele de Fashion – 4 cursuri autorizate

Design Vestimentar – daca ai visat intotdeauna sa poti sa iti creezi propriile rochii, fuste ori pantaloni, cursul de Design Vestimentar este alegerea potrivita. In cadrul acestui curs, timp de 4 luni, vei invata de la designerul Mirela Diaconu ce presupune realizarea unei colectii vestimentare: de la schite si crochiuri anatomice, la alegerea materialelor si texturilor in functie de propriul stil, fizionomia modelului si tema colectiei. Mai multe detalii aici.

Proiectare Vestimentara – sau, mai simplu, constructie de tipare. Asa cum ii spune si numele, vei invata sa realizezi tipare de croitorie. Mai putin creativa si mai mult tehnica, proiectarea vestimentara se adreseaza celor care doresc sa stapaneasca cea mai importanta etapa din realizarea unei colectii vestimentare – realizarea tiparulului. Trainerii cursului de Proiectare Vestimentara sunt specialisti cu zeci de ani de experienta in realizarea tiparelor de croitorie pentru branduri de renume din tara si strainatate. Fiind un curs aplicat, la absolvire vei obtine un certificat recunoscut atat in tara, cat si in strainatate, astfel incat tu sa poti profesa imediat meseria de Proiectant Vestimentar. Mai multe detalii aici.

Croitorie – dupa realizarea designului si a tiparului, urmatoarea etapa o reprezinta croirea propriu-zisa a pieselor vestimentare. Urmand cursul de Croitorie la Atelierele ILBAH vei invata tipurile de cusaturi, de masini de cusut, care sunt etapele procesului de croire, tipurile de materiale si specificatiile fiecaruia. Trainerii cursului de Croitorie au o experienta vasta in domeniu si sunt dornici sa impartaseasca cu tine secretele nobilei meseriei de croitor. Mai multe detalii aici.

Stilism – sau Consiliere Vestimentara, este un curs dedicat celor care doresc sa isi descopere propriul stil cand vine vorba de moda sau celor care vor sa transforme pasiunea lor pentru moda intr-o meserie, cea de consilier vestimentar. Cu toate ca moda este un domeniu subiectiv, cand discutam despre stil exista, totusi, cateva reguli general valabile de care orice stilist trebuie sa tina cont. Acestea regului le vei descoperi alaturi de Hilda Mezei, trainerului cursului de Stilism, de-a lungul celor 4 saptamani de curs. Mai multe detalii aici.

Poti obtine gratuit un loc la cursul de Stilism, daca ai absolvit cursurile de Design Vestimentar si Proiectare Vestimentara.


Iubesti florile?

Decorator Floral – daca iubesti florile si esti in cautarea unui hobby creativ si deosebit, vino la cursul de Decorator Floral unde trainerii Natasha, Anne Marie si Sanda iti vor impartasi din cunostintele, experienta si dragostea lor pentru flori. Vei  descoperi regulile ce stau la baza realizarii celor mai complexe aranjamente florale, vei invata cum sa imbini forma, culoarea si textura plantelor intr-o armonie perfecta. Iti vei defini propriul stil si, in plus, vei avea o meserie frumoasa, pe care poti practica cu bucurie atat in tara, cat si in strainatate. Mai multe detalii aici.

Si daca iti doresti sa duci pasiunea pentru flori si mai departe, ti-am pregatit si un curs pentru avansatiSpecialist Decorator Floral, unde vei dobandi abilitatile necesare pentru a organiza orice fel de eveniment festiv: nunti, botezuri, receptii business, buchete de nunta, lumanari, aranjamente de prezidiu si multe altele. Mai multe detalii aici.

Ikebana – este un alt mod de exprimare creativa cu ajutorul florilor. Ikebana este arta florala japoneza, ce dateaza inca din secolul al VII-lea si care imbina natura cu umanitatea. Descopera aceasta arta la Atelierele ILBAH alaturi de lectorul universitar Sanda Lazur care are o experienta de peste 30 ani in Ikebana. Mai multe detalii aici.  

Beauty

Frumusetea este subiectiva, dar si un domeniu creativ, in care fiecare isi poate crea propria notiune de frumos. Descopera mai jos cursurile pe care le poti urma la Atelierele ILBAH, astfel inca sa devii un artist al frumusetii:


Machiaj Profesionalfrumusetea vine din interior, dar si machiajul ajuta! Pasiunea ta pentru make-up are acum cadrul perfect pentru a deveni o activitate profitabila. Urmand cursul de Machiaj Profesional la Atelierele ILBAH vei invata care sunt regulile dupa care se ghideaza make-up artistii pe care ii urmaresti pe Instagram si iti vei defini propriul stil alaturi de trainerii Alina Serbu si Mihaela Rotaru. Cursantii nostri participa frecvent la sesiuni de make-up pentru emisiuni TV, photo-shootinguri de revista, concursuri de machiaj. Mai multe detalii aici.

O modalitate excelenta de a invata cum sa te machiezi singura ca un profesionist si cum sa iti scoti in evidenta trasaturile frumoase, este sa urmezi trainingul de Auto Machiaj (Self Make-up).


Cosmetica – sanatatea pielii este un subiect sensibil. Toata lumea stie cel putin un leac din batrani pentru o piele sanatoasa si frumoasa, dar foarte putini sunt cei care chiar stiu sa trateze probleme de estetica. Devino un specialist in frumusetea si sanatatea pielii urmand cursul de Cosmetica la Atelierele ILBAH. Vei avea parte de sesiuni de practica si vei invata sa realizezi tratamente faciale, epilari, machiaje, sa oferi consultanta si diagnostice corecte. Dupa absolvire vei obtine o diploma recunoscuta atat in tara, cat si in strainatate. Mai multe detalii aici.

Masaj – stiai ca un bun maseur este un terapeut? Un maseur reuseste, prin tehnicile si abilitatile dobandite, sa amelioreze durerile, sa reduca tensiunea musculara, imbunatateasca mobilitatea articulatiilor si a circulatiei sangelui (si multe altele), cu alte cuvinte sa imbunatateasca starea de sanatate generala. Cursul de Masaj este pasul firesc pe care trebuie sa il faci daca esti o persoana activa care isi doreste o meserie flexibila, profitabila si care aduce multiple satisfactii. Descopera tainele tipurilor de masaj Somatic si Reflexogen la Atelierele ILBAH. Mai multe detalii aici.


Coafor Stilist – ca hairstylist atingi mai mult sufletul decat parul! O aparitie glamour este intotdeauna memorabila, iar parul este mereu in centrul atentiei. Descopera secretele meseriei de hairstylist alaturi de Alexandru Barbulescu, trainerul cursului de Coafor Stilist. Alex te va invata tehnicile de colorimetrie, tunsoare, coafuri speciale si metode infilibile de ingrijire a parului. Deoarece practica este extrem de importanta, curantii iau parte la sesiuni de coafat organizate de partenerii Atelierele ILBH: emisiuni TV, reviste de beauty si lifestyle, show-uri fashion. La absolvire vei obtine nu doar diploma recunoscuta, dar si cunostinte temeinice in hairstyling si un portofoliu de invidiat. Mai multe detalii aici.

Frizerie – foarfeca si pieptene – doar de aceste 2 ustensile ai nevoie pentru a realiza o tunsoare de barbati inedita! Cursul de Barbering (Frizerie Barbati) este sustinut de unul dintre cei mai apreciati stilisti din Romania, Laurentiu Baban. Un bun profesionist, Laurentiu are experienta marilor saloane de infrumusetare si este cel mai potrivit trainer daca iti doresti sa practici aceasta meserie. Cursul de Frizerie este dedicat atat barbatilor, cat si femeilor, care au o pasiune pentru styling intr-o nisa in continua dezvoltare. Pe parcursul celor 8 saptamani de curs vei invata notiuni teoretice despre structura firului de par, adaptarea tunsorii in functie de fizionomie, dar vei avea parte si de foarte multa practica. Produsele si ustensilele pe care le vei folosi sunt de cea mai buna calitate, facand parte din game de top ale brandurilor profesionale precum  Label M, CHI si Keune. Mai multe detalii aici.

Tunsoare – unii dintre cei mai cautati specialisti in saloanele de infrumusetare sunt cei care cunosc secretele celor mai indraznete tunsori. Dar pentru a ajunge sa realizezi tunsori complexe, trebuie sa stapanesti foarte bine tehnicile clasice (linie, trepte, graduare) si sa cunosti formele de baza in tunsoare.  Toate acestea le vei invata la cursul de Tunsoare – Modulul de Initiere. Daca, insa, esti deja familiarizat cu notiunile de baza in domeniu, atunci poti trece direct la Modulul Masterclass al cursului de Tunsoare, unde vei invata tehnicile moderne, tunsori asimetrice, undercut si  multe altele. Mai multe detalii aici.

Frizer Coafor Manichiurist Pedichiurist – 4 in 1 – reprezinta cursul de baza, ABC-ul, pentru cei care doresc sa debuteze in domeniul beauty. Pe parcursul celor 5 luni de cursuri interactive vei invata de la cei mai buni traineri secretele celor 4 discipline: Frizerie, Coafura, Manichiura si Pedichiura. Toate produsele si materialele folosite in timpul cursului sunt puse la dispozitie gratuit si reprezinta produse profesionale de top din marcile Label M, iColor, CHI, KAYPRO. Afla mai multe detalii aici.


Manichiura–Pedichiura – unghiile unei femei sunt ca o carte de vizita! Fie ca iti doresti sa practici meseria de manichiurist-pedichiurist sau pur si simplu vrei sa cunosti secretele unor unghii sanatoase si frumoase doar pentru tine, urmeaza cursul de Manichiura–Pedichiura! Vei invata despre forme, styling, texturi, culoare, tratamente pentru piele, dar si despre manichiura clasica si cea semipermanenta. Mai multe detalii aici.

Si, daca vrei sa devii cu adevarat specialist in unghii, noi ti-am mai pregatit si cursul de Unghii False si trainingul de Nail Art.

Business

Daca domeniile creative nu sunt o prioritate in acest moment pentru tine si doresti sa te specializezi in domeniul business, noi ti-am pregatit urmatoarele cursuri autorizate care sa te ajute sa obtii jobul mult dorit sau promovarea la actualul loc de munca:

PR–Relatii Publicecursul de PR este dedicat in egala masura atat celor care isi doresc sa profeseze in acest domeniu, dar si celor care detin propriul brand sau propria afacere. Timp de 8 saptamani vei invata alaturi de Ines Turturica, trainerul cursului si un specialist in PR si comunicare cu peste 15 ani de experienta, cum sa realizezi un plan de PR, sa analizezi concurenta, care sunt cele mai potrivite canale de comunicare in functie de targetul brandului tau, tips&tricks pentru social media si multe altele. Descopera-le pe toate la cursul de PR-Relatii Publice! Mai multe detalii aici.

Contabilitate limba afacerilor! Daca esti bun la cifre si iti place sa lucrezi cu tabele si formule, atunci o cariera in Contabilitate este potrivita pentru tine. Urmand cursul de Contabilitate vei dobandi cunostinte precum: gestionarea si controlul activelor, masurarea si evaluarea activitatii unei companii si multe altele. Diploma obtinuta la absolvirea cursului este recunoscuta si te va ajuta sa profesezi atat in tara, cat si in strainatate. Mai multe detalii aici.

HR–Inspector Resurse Umaneomul este cea mai importanta resursa a unei companii! Departamentul de Resurse Umane este responsabil cu gestionarea acestei resurse. Daca iti doresti o cariera in acest domeniu, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa urmezi cursul de Inspector Resurse Umane organizat de Atelierele ILBAH. Timp de 4 saptamani vei invata notiuni ce tin de recrutarea, angajarea, derularea si incetarea raporturilor de munca cu salariatii unei companii. Afla mai multe detalii despre curs aici.

Formator – devino trainer! Cursul de Formator este esential daca iti doresti sa devii trainer. In cadrul celor 2 saptamani de curs vei invata care sunt metodele prin care informatia este transmisa corect si eficient cursantilor. Punctele atinse in cadrul cursului de Formator sunt: structurarea unui curs, prezentarea si transmiterea informatiei, organizarea cursului, vorbirea in public, gestionarea situatiilor dificile, evaluarea cursului. Mai multe detalii poti gasi aici.

Nu mai astepta, incepe noul an cu dreptul! Inscrie-te la cursurile Atelierele ILBAH si construieste-ti viitorul!